جمعه ۲۰ شهریور ۱۴۰۵
سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات:

ليست هاي غير رسمي درباره صلاحيت ها فاقد اعتبار است

سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات گفت: از نظر شوراي نگهبان هيچ ليستي غير از آنچه كه به صورت رسمي و در زمان مقرر به مراجع رسمي اعلام مي‌شود، ‌اعتبار ندارد.

به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان”نگین کویر” به نقل از خبرگزاري صدا و سيما؛‌سيامك ره پيك در جمع خبرنگاران افزود:شورا ي نگهبان بررسي تقاضاي تجديد نظر داوطلبان خبرگان را از فردا آغازمي‌كند و به مدت 10 روز (21 بهمن) ادامه خواهد داشت و نتايج بررسي وضع معترضان پس از اين مهلت 10 روزه اعلام مي شود.ليست هاي غير رسمي درباره صلاحيت ها فاقد اعتبار است
وي در مورد اين نكته كه گفته مي شود صلاحيت برخي داوطلبان مجلس خبرگان رهبري بدون شركت در آزمون تائيد شده است تشخيص شرايط و صلاحيت علمي و ساير ويژگي‌هايي كه در قانون براي داوطلبان مجلس خبرگان آمده بر عهده فقهاي شوراي نگهبان است، افزود: شرط علمي عده اي قبل از شركت در آزمون براي فقهاي شوراي نگهبان محرز بوده است كه آنان صلاحيت علمي دارند .
ره پيك گفت: يك روش متداول و اصلي به عنوان آزمون براي احراز شرط علمي كسانيكه صلاحيت آنها به طرق ديگر احرازنشده بود اعلام شد تا از اين طريق وارد شوند و اين به عنوان راه اصلي و يك قاعده براي احراز صلاحيت علمي مطرح شد .
سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات تاكيد كرد: در هر حال احراز شرايط از جمله احراز شرايط علمي به عهده فقهاي شوراي نگهبان است و آنها بايد تشخيص دهند چه كسي صلاحيت دارد و چه كسي صلاحيت ندارد .
سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات همچنين درباره بررسي صلاحيت داوطلبان مجلس گفت: مرحله اوليه نظر شوراي نگهبان در مورد صلاحيت داوطلبان مجلس 16 بهمن اعلام مي شود و بعد از آن يك مرحله براي بررسي كساني كه رد اوليه شدند مي توانند اعتراض كنند و نتيجه نهايي صلاحيت داوطلبان 27 بهمن اعلام مي شود.
وي در مورد آخرين روند بررسي اعتراض داوطلبان مجلس در مرحله فعلي افزود: پس از مرحله اعتراضات به دريافت شكايات، ‌در حال حاضر شوراي نگهبان پرونده كساني كه شكايت كرده اند را بررسي مي كند.
ره پيك ادامه داد: مداركي كه داوطلبان در اين مرحله ارسال كرده اند و يا مداركي در پرونده آنها موجود است مجددا بازبيني مي شود.
سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات گفت: اعضاي شوراي نگهبان و بخش‌هاي كارشناسي اين شورا شبانه روزي مشغول هستند و به شكايات رسيدگي مي كنند كه كار بسيار سنگيني بوده است و به دقت هم نياز دارد.
ره پيك تاكيد كرد: در فرصت باقي مانده همه تلاش خودمان را به كار خواهيم گرفت تا طبق ضوابط اين مرحله هم به سرانجام برسد.
وي در مورد وضع داوطلباني كه قبل از اعلام نظر نهايي شوراي نگهبان درمورد صلاحيتشان اقدام به تبليغ درفضاي مجازي مي كنند گفت: اقدامات صورت گرفته حاكي از تخلف قانوني است و گزارش‌هاي معتبر در پرونده آنان ثبت شود مي تواند در بررسي صلاحيت‌ها تاثير بگذارد.
ره پيك افزود: البته مراجع ذيربط مثل ستاد پيشگيري از جرايم انتخاباتي موضوع را رصد مي كنند .
وي همچنين درباره ارائه ليست هاي اعلامي درباره صلاحيت داوطلبان گفت: از نظر شوراي نگهبان هيچ ليستي غير از آنچه كه به صورت رسمي و در زمان مقرر به مراجع رسمي اعلام مي شود، ‌اعتبار ندارد.
وي گفت: ممكن است در حين رسيدگي، آرايي كه صادر شده تغيير كند، ‌مثلا كساني كه رد شده بودند يا عدم احراز شده بودند تائيد شوند ويا بالعكس؛‌ اما تا زمانيكه شوراي نگهبان اعلام رسمي نكرده است و در موعد مقرر رسيدگي پايان نيافته باشد هيچ كدام از اعلام هاي صورت گرفته اعتبار ندارد.
ره پيك تصريح كرد: بايد منتظر ماند تا كار بررسي صلاحيت داوطلبان به اتمام برسد و ليست به مراجع رسمي اعلام شود .
سخنگوي هيئت مركزي نظارت بر انتخابات افزود: وزارت كشور مجري بوده و طبق ضوابط وضع داوطلبان را اعلام مي كند.

انتهای پیام / کد خبر13748

مطالب مرتبط

جستجو

عضویت در خبرنامه

ایمیل خود را در کادر زیر وارد کنید:



آخرین اخبار