هشدار و پیش بینی مقام معظم رهبری درخصوص توافق هسته ای محقق شد
گویا مذاکرات هسته ای و نتایج ان به مذاق امریکایی ها خیلی خوش آمده و با وجود اختلافات ظاهری کنگره و دولت آمریکا در خصوص نتایج مذاکرات هسته ای می خواهند در خصوص بقیه مسائل هم با ایران مذاکره کنند.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر” به نقل از سایت خبری ثامن؛مقام معظم رهبری در طول مذاکرات هسته ای بارها دلسوزانه به دولتمردان و مسئولین سیاست خارجی در خصوص بدعهدی آمریکا هشدار داده بودند و بارها فرموده بودند که به این مذاکرات خوشبین نیستند.
۲۲فروردین سال ۹۳ همزمان با روز ملی فناوری هستهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس، مدیران، متخصصان و کارشناسان سازمان انرژی اتمی فرمودند: اینکه گفته شود، تحریم ها و فشارها هزینه دستاوردهای هسته ای است، موضوع صحیحی نیست زیرا اگر موضوع هسته ای هم نبود، آنها بهانه دیگری می گرفتند، همانطور که اکنون و در حین مذاکرات، امریکاییها بهانه حقوق بشر را مطرح می کنند.
همچنین کارشناسان مسائل سیاسی و بین المللی و دلسوزان نظام که بی رحمانه اماج حملات برخی دولتمردان قرار گرفته و هر روز برچسب جدید از جمله کاسبان تحریم به انها زده می شد در خصوص بد عهدی و بهانه های جدید امریکا برای اعمال تحریم ها نسبت به ملت ایران هشدار داده بودند و نسبت به این مسئله که نباید تصور کرد با توافق هسته ای دشمنی های امریکا به پایان می رسد بلکه راه دشمنی و اعمال تحریم های جدید برای غرب و مخصوصا امریکا باز خواهد شد متذکر می شدند.
مقام معظم رهبری در دیدار با سفرای ایران (۲۲ مرداد۹۳) با اشاره به کتمان وضع تحریم جدید علیه ایران از سوی امریکا فرمودند:
«عدهای اینجور وانمود میکردند که اگر با آمریکاییها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل میشود، البته ما میدانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد. در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان آمریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هستهای و تجربهای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماسها، نشستها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایدهای عاید نشد بلکه لحن آمریکاییها تندتر و اهانتآمیزتر شد و توقعات طلبکارانهی بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبونهای عمومی بیان کردند. البته مسئولان ما در نشستها در جواب طلبکاری آنها، جوابهای قویتر و گاهی گزندهتر دادند، اما در مجموع معلوم شد مذاکره برخلاف تصورات برخیها، به هیچ چیز کمک نمیکند. آمریکاییها نه تنها دشمنیها را کم نکردند بلکه تحریم ها را هم افزایش دادند! البته میگویند این تحریمها، جدید نیست اما در واقع جدید است و مذاکره در زمینهی تحریم هم، فایدهای نداشته است.»
به دلیل برخی خوشبینی ها دولت به غرب و مذاکرات هسته ای و این مسئله که می توان با غرب و امریکا تعامل داشت، موضوع بهانه های جدید آمریکا برای اعمال تحریم ها توسط نیروهای ارزشی به دولتمردان تذکر داده می شد تا جایی که آمریکا سعی کرد در طول مذاکرات هسته ای مسئله موشک های ایران را هم وارد مذاکرات کند.
بعد از طرح ضد ایرانی کنگره امریکا به بهانه مبارزه با تروریسم و پس از افزایش اعتراض مقامات کشورمان به تصویب تحریم های جدید علیه ایران در کنگره امریکا که باراک اوباما نیز آن را امضا کرد، وزیر امور خارجه امریکا در نامه ای به دکتر ظریف وعده داد که این قانون را درباره ایران اجرا نمی کند.
بر اساس این قانون، از این پس هر تاجر، سرمایه گذار یا حتی توریستی که پایش را به ایران بگذارد، برای ورود به امریکا با محدودیت هایی مواجه خواهد شد و حتی شهروندان کشورهایی که می توانستند بدون روادید وارد امریکا شوند هم، در صورت آمدن به ایران، دیگر نمی توانند از آن فرصت استفاده کنند و باید درخواست روادید دهند.
با وجود اینکه کنگره امریکا نامه جان کری را فاقد اعتباد می داند این بار هم به صورت فرا خوشبینانه نامه جان کری به جواد ظریف سند محکمی برای تعهد آمریکا نسبت به برجام محسوب شد.
سید عباس عراقچی معاون حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه در صفحه اینستاگرام خود نوشت: نامه آقای کری تعهد محکمی از سوی دولت آمریکا است مبنی بر اینکه از همه ابزارهای خود، حتی توقف اجرای قانون، استفاده خواهد کرد تا اجازه ندهد قانون جدید کنگره درخصوص ویزای ورود به آمریکا، اجرای موفقیت آمیز برجام و بهره مندی ایران از منافع اقتصادی آن را خدشه دار کند.
اما قانونگذاران آمریکا در نامه اعتراضآمیز خود به جان کری نوشتهاند: هیچ توجیهی برای قائل شدن معافیت ویژه برای ایران از قانون یاد شده وجود ندارد. در حالی که ما میدانیم که مقامات ایرانی به شما درباره تضعیف فرصتهای تجاریشان ابراز نگرانی کردهاند، اینکه این نگرانیها جانشین قانونی جدید شوند که به منظور حفاظت از مردم آمریکا در برابر تروریسم طراحی شدهاند، فراتر از تصور است.
نمایندگان آمریکا با ادعای اینکه ایران حامی تروریسم است، خاطرنشان کردهاند که مفاد قانون جدید برای سفرکنندگان به ایران قابل اجرا است.
در پایان این نامه آمده است: هیچ توجیه قانونی برای قائل شدن معافیت ویژه برای ایران از یک قانون ضد تروریسم و امنیتی که به طور خاص برای گنجاندن ایران طراحی شده وجود ندارد.
بعد از این کش و قوس ها یکی از مقامات دولت آمریکا مدعی است قانون جدید کنگره آمریکا که خواستار اعمال محدودیتهای تردد برای سفرکنندگان به ایران است سند برجام را نقض نمیکند، زیرا توافقی میان تهران و واشنگتن بر سر تروریسم صورت نگرفته است.
وی افزود: ایران از آن جهت، (در ارتباط با ارتقای امنیت ملی آمریکا) تحت نظر است که جزو کشورهای حامی تروریسم دولتی است، موضوعی که در توافق هستهای مطرح نشده است.
گویا مذاکرات هسته ای و نتایج ان به مذاق امریکایی ها خیلی خوش آمده و با وجود اختلافات ظاهری کنگره و دولت آمریکا در خصوص نتایج مذاکرات هسته ای می خواهند در خصوص بقیه مسائل هم با ایران مذاکره کنند.
مقام معظم رهبری در دیدار با کارکنان سپاه اظهار داشتند: متأسفانه عده ای برای توجیه مذاکره جمهوری اسلامی ایران با شیطان بزرگ، با نگاهی عوامانه، اینگونه مسائل را در روزنامه ها، سخنرانی ها و فضای مجازی مطرح می کنند، که کاملاً اشتباه است.
حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: مذاکره با آمریکا ممنوع است زیرا این مذاکره نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضررهای بیشماری نیز دارد.