شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

پشت پرده گروه های تلگرامی اردستان/انتخابات مجلس دهم

تعداد رد و تائید صلاحیت‌های داوطلبان نمایندگی دوره دهم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه اردستان از سوی فرمانداری‌، تنور انتخابات بیش‌ازپیش در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان تلگرام گرم‌تر شده و در میان بحث و گفت‌وگوها برخی کاندیدا در آتش تخریب هواداران می‌سوزند.

به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان”نگین کویر” پس از اعلام تعداد رد و تائید صلاحیت‌های داوطلبان نمایندگی دوره دهم مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه اردستان از سوی فرمانداری‌، تنور انتخابات بیش‌ازپیش در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان تلگرام گرم‌تر شده و در میان بحث و گفت‌وگوها برخی کاندیدا در آتش تخریب هواداران می‌سوزند.در دهه گذشته تبلیغات بسیاری از کاندیداها به نصب پوسترهای تبلیغاتی و برپایی ضیافت‌های رنگین در ستادهای انتخاباتی محدود می‌شد و فضای تبلیغات کاملا حقیقی بود و به تبع آن، نظارت بر تخلفات تبلیغاتی کاندیداها نیز آسان‌تر بود. در سال‌های بعد کاندیداها فیلم تبلیغاتی خود را به صورت وسیع در شهر توزیع می‌کردند و در دوره‌ای نیز ارسال انبوه پیامک مرسوم شد.
شبکه‌های مجازی از اواخر دهه ۸۰ در ایران رونق گرفت و از ایمیل و چت‌روم و وبلاگ، به سایت‌های مجازی مانند کلوپ و فیس‌بوک رسید و اکنون نیز در دوره اوج استفاده از شبکه‌های مجازی تلفن‌های همراه هستیم.
تلگرام، اینستاگرام، واتس‌آپ و بسیاری شبکه‌های مشابه، به ابزارهایی جدید و رایگان در دست کاندیداها و هواداران آنها تبدیل شده و شاهد استفاده گسترده تبلیغاتی کاندیداها از این ابزارها برای تبلیغات هستیم؛که البته برخی افراد با ورود به فضای مجازی و ایجاد کانال‌ها و گروه‌هایی به هواداری کاندیدای مورد علاقه خود اقدام می‌کنند ولی مشکل آنجا آغاز می‌شود که افراد با استفاده نادرست از این فضا به تخریب دیگران و یا ایراد توهین و افترا بپردازند تا بلکه چند رای بیشتر جمع کنند. انتشار مدارک و اسناد محرمانه و یا تصاویر خصوصی افراد به بهانه رقابت انتخاباتی به هیچ وجه اقدام شایسته و قابل پذیرشی نیست و هیچ توجیهی برای آن وجود ندارد؛ حتی اگر این کار از سوی هوادارنماها انجام شده باشد.
آیا این ها واقعا افرادی وابسته به نامزدها هستند، آنگونه که نامزدها از چند و چون فعالیت آن ها در تلگرام آگاه هستند؟
آیا جو زده هایی جویای نام هستند که سعی دارند با پرداختن به موضوعی مهم انتخابات ابراز وجود نمایند؟ افرادی ناپخته که برای هرچه بیشتر مطرح شدن، تلاش می کنند درجایی قرار بگیرند که بازار رفتارهای رادیکالی، مخالفت کردن و نفی و نهی اش داغ تر باشد.
آیا سوداگرانی هستند که قصد دارند پیش از شروع تبلیغات رسمی انتخابات، برای نامزدها عشوه بیاورند؟ این افراد ظنّ شان بر این است که هرچه سر و صدای بیشتری داشته باشند از قدرت چانه زنی بیشتری در معامله برخوردار خواهند شد که در این حین تشکیل بعضی گروه های سیاسی تلگرامی فعال شهر جوانان اردستان رابه تکاپو برای خریدن خط های متفرقه انداخته تا بااستفاده از چندین خط متفاوت و ناشناس بتوانند با چندشماره وارد یک گروه شده و متاسفانه به جای پیشرفت شهرستان و دادن نظرات مفید به تخریب کاندیدای مخالف بپردازند و گاهی با یک شماره به طرفداری از یک کاندید و گاهی هم با شماره دیگر خود را طرفدار جناح مخالف جلوه داده و سعی میکنند کاندیدای دیگر را تخریب کنند که مردم احساس کنند طرفداران فلان کاندید بی ادب هستند وقصد تخریب دارند ,و متاسفانه مسئولین هم تاکنون نسبت به این افراد واین گروه ها عکس العملی نشان ندادند.
و ایا چه لزومی دارد به جای اینکه جوانان شهر ما بااعلام برنامه های کاندید خود از او دفاع کنند سعی میکنند با وارد شدن با چندین شماره هجمه گروهی به کاندید مخالف بیاورند که این رفتار دور از جوانمردی واخلاق است وباید در قبال اعمال خود پاسخگوی خداوند باشند.

لذانامزدها و هوادارانشان بکوشند به‌گونه‌ای تبلیغ کنند که وحدت مردم خدشه‌دار نشود و به‌عبارت‌دیگر خود را فدای نظام کنند نه نظام را فدای خود، ان‌شاءالله مردم هم با تحقیق و چشم‌ باز به افرادی که واجد صلاحیت‌های لازم هستند رأی خواهند داد
استفاده از فضای مجازی آدابی دارد و این آداب شامل تبلیغات انتخابات نیز می‌شود. جدای از قانون و مقررات تبلیغات، آداب برخورد انسانی و اجتماعی حکم می‌کند که:
*اسرار محرمانه و شخصی افراد را منتشر نکنیم
*با ارسال پیام‌های متعدد ایجاد مزاحمت نکنیم
*از تخریب شخصیت دیگران و تهمت‌زدن پرهیز کنیم
*به کاندیدای رقیب و هوادارانش توهین نکنیم
*از اسامی و عکس‌های شخصیت‌ها و شهدا سوءاستفاده نکنیم
*هر مطلبی درباره افراد را به سرعت منتشر نکنیم و پیش از انتشار اندکی تامل کنیم
*تنها به نشر اهداف و برنامه‌های کاندیدای مورد علاقه خود بپردازیم
*به پیام‌های دیگران واکنش سریع نشان ندهیم
*هوشیارانه عمل کنیم و هر حرفی نزنیم؛ چون شاید در آینده تاثیر منفی داشته باشد
*آبروی دیگران را بازیچه تبلیغات انتخاباتی نکنیم
*اگر در گروهی عضو شدیم که افراد آن را نمی‌شناسیم و از اهداف گروه مطلع نیستیم به سرعت از آن خارج شویم
*در انتقاد از کاندیدای رقیب انصاف را رعایت کنیم
*موجب ترویج خرافه‌پرستی و شایعه نشویم
*به قومیت‌ها توهین نکنیم
و در مجموع فراموش نکنیم که این انتخابات نیز می‌گذرد؛ پس همه چیز را فدای انتخابات نکنیم

انتهای پیام / کد خبر13729

مطالب مرتبط

جستجو

نظرسنجی

در حال حاضر نظرسنجی نداریم.

آخرین اخبار