۵۰۰ هزار نفر بر اثر مواجه با ذرات معلق در هوا جان خود را از دست می دهند.
معاون فرماندار اردستان با اشاره به دیدگاه بهداشت عمومی افزود: ذرات معلق از آلاینده های اصلی هوا بوده و برآورد شده سالیانه ۵۰۰ هزار نفر بر اثر مواجه با ذرات معلق در هوا جان خود را از دست می دهند.
به گزارش صبح اردستان، محمد تقی کیانی عصر امروز در جلسه کارگروه مقابله با گرد و غبار در فرمانداری اردستان اظهار کرد: طرح جامع تدوین شده در خصوص مقابله با گرد و غبار توسط اعضای کارگروه تهیه شده است.
معاون فرمانداراردستان گفت: کارگروه های اولیه در سال ۱۳۸۶ در کشور تشکیل شده و سپس در شهرستانها بصورت سندی در می آید تا در استانها تأمین اعتبار آن تصویب شود.
وی افزود: توسط مسئولان کشوری در امر مقابله با گرد و غبار اعلام شده که حدود هفت میلیون و ۵۰۰ هکتار از بیابانهای کشور درختکاری و بوته کاری انجام می شود که سهم هر شهرستانی برای تأ مین اعتبار محفوظ است.
کیانی تاکید کرد: توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران کنفرانس بین المللی مقابله با گرد و غبار با کشورهای همسایه به منظور تأمین اعتبار لازم انجام شده است.
معاون فرماندار اردستان با بیان اینکه گرد و غبارهای موجود از کشورهای همسایه همچون عربستان و عراق وارد ایران می شوند، تصریح کرد: بخشی از هزینه های موجود باید توسط کشورهای مورد اشاره تامین شود که تا کنون این کار صورت نگرفته است.
وی با اشاره به اینکه در سطح استانهایی همچون اصفهان، سمنان، یزد، قم و خراسان جنوبی شورایی به مرکزیت اصفهان انجام شده است ابراز امیدواری کرد: تا بتوانیم برای بهبود وضعیت موجود قدمهای مثبتی را برداریم.
کیانی با اشاره به دیدگاه بهداشت عمومی افزود: ذرات معلق از آلاینده های اصلی هوا بوده که برآورد شده سالیانه ۵۰۰ هزار نفر بر اثر مواجه با ذرات معلق در هوا جان خود را از دست می دهند.
معاون فرماندار اردستان همچنین خبر داد: در سطح شهرستان اردستان سندی برای مبارزه با گرد و غبار توسط اعضای کارگروه در حال بررسی و راهکارهای پیشگیری آن در حال انجام است.
وی یادآوری کرد: شبکه بهداشت و درمان اطلاع رسانی در خصوص نحوه برخورد با این پدیده برای سلامتی مردم را آموزش دهد.
حسین شواخی در ادامه جلسه اظهار کرد: در سند جامع تدوین شده توسط اعضای کارگروه عوامل خارجی ریز گردها و غبارها را برای شهرستان ازکشورهای همسایه عراق، عربستان و بحرین به صورت مستقیم اعلام کرده و کشور ترکیه هم به صورت غیر مستقیم در این امر دخالت دارد.
رئیس محیط زیست اردستان گفت: با مطالعات انجام شده آماری در دست است که طوفانهای گرد و غبار موجب افزایش یک و هفت دهم درصدی مرگ و میرها در جهان شده است.
شواخی همچنین با بیان اینکه مستنداتی وجود دارد که «آئروسل های معدنی» گرد وغبار بر تشکیل ابر و نزولات جوی تأثیر می گذارد افزود: حتی این پدیده موجب شده تا نزولات جوی در سطح جهان کاهش پیدا کند.
رئیس محیط زیست اردستان همچنین تاکید کرد: وجود گرد و غبارهای موجود اثرات و پیامدهایی در بخش صنعت و کشاورزی داشته و موجب کاهشتولید و عملکرد محصولات دامی، شیلات و صنایع غذایی شده است.
وی همچنین گفت: راههای مقابله با این پدیده در داخل شهر را می توان شناسایی و احیاء مرمت بافت های فرسوده شهری دانست و از راههای دیگر این کار جمع آوری و حمل و نقل اصولی نخاله های ساختمانی و انتقال صنوف آلاینده و مزاحم شهری عنوان کرد.