شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳
کارشناس مسائل نظامی:

رشادت رزمندگان اسلام در شکسته شدن حصر آبادان بی‌نظیر بود

کارشناس مسائل نظامی با بیان اینکه رشادت های رزمندگان در دوران دفاع مقدس و عملیات شکسته شدن حصر آبادان بی‌نظیر بود، تصریح کرد: رزمندگان برای دفاع از تمامیت ارضی کشورشان سر از پا نمی شناختند و جانانه مبارزه می کردند.

به گزارش صبح اردستان، مهدی مشتاقی به مناسبت شکست حصر آبادان در گفت و گویی اظهار کرد: محاصره آبادان نبرد بزرگی در اوایل جنگ بود که ارتش متجاوز عراق با عبور از روی رود کارون و احداث دو پل شناور درمنطقه مارد و سلمانیه موفق شد تا نیروهای خود را برای تسخیر شهر آبادان به شرق کارون اعزام کند.

کارشناس مسائل نظامی گفت: آبادان از لحاظ استراتژیکی، برای عراق علاوه بر موقعیت ژئوپلیتیکی، زمینه‌ای از دلایل ایدئولوژیکی نیز برخوردار بود.

وی افزود: می‌توان گفت که اهمیت آبادان در اندیشه تهاجمی عراقی‌ها بیشتر از خرمشهر بود اما مردم برای خروج از شهر دچار مشکلات زیادی شدند که تعداد زیادی از مردم نیز برای مقاومت در مقابل دشمن در شهر ماندند و دشمن موفق به تسخیر شهر نشود.

مشتاقی با بیان اینکه نیروهای مدافع شهر هیچگونه سلاح موثر نظامی در اختیار نداشتند، تصریح کرد: سلاحهای موجود تنها به درد یک جنگ خیابانی می خورد.

کارشناس مسائل نظامی خاطرنشان کرد: پس از برکناری بنی صدر از فرماندهی کل قوا، امکان همکاری مشترک سپاه و ارتش میسر شد و ۱۴ آبان ۱۳۵۹ امام خمینی «ره» در پیامی فرمودند که من منتظرم این حصر آبادان از بین برود و هشدار می‌دهم به پاسداران، قوای انتظامی و فرماندهان قوای انتظامی که باید این حصر شکسته شود.

وی تاکید کرد: در آغاز ماههای سال ۱۳۶۰ شهید یوسف کلاهدوز، قائم‌مقام وقت فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طرح شکست حصر آبادان را که توسط شهید حسن باقری طراحی شده بود به شورای عالی دفاع ارائه کرد.

کارشناس مسائل نظامی همچنین  با اشاره به صدور پیام امام خمینی«ره» مبنی بر شکسته شدن حصر آبادان، نیروی زمینی ارتش با طراح این عملیات و محول کردن آن به لشکر ۷۷ خراسان در پنجم مهر ۱۳۶۰ با نام عملیات ثامن الائمه در سه محور  و جاده آبادان به ماهشهر به اجرا درآمد.

وی با بیان اینکه  رشادت های رزمندگان در دوران دفاع مقدس و عملیات شکسته شدن حصر آبادان بی‌نظیر بود، تصریح کرد: رزمندگان  برای دفاع از تمام خاک کشورشان سر از پا نمی شناختند.

مشتاقی با بیان اینکه در این عملیات ۱۵۰ کیلومتر مربع از زمین های اشغال شده ایران آزاد شد، تصریح کرد: تلفات این عملیات برای طرف عراقی بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر کشته و در حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر نیز به اسارت در آمدند.

کارشناس مسائل نظامی افزود: مقام معظم رهبری در مورد تاثیر سخنان امام خمینی «ره» در نجات آبادان چنین فرودند: آبادان در معرض حمله و خطر بود، مثل خونین شهر منتها همین تاکید امام که تکلیف شرعی کردند که مبادا آبادان سقوط بکند، نیروهای رزمنده را که در آن جا بود تقویت کردند.

انتهای پیام / کد خبر25135

مطالب مرتبط

جستجو

نظرسنجی

در حال حاضر نظرسنجی نداریم.

آخرین اخبار