شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳
بخشدار مرکزی اردستان:

کاروانسرای روستای «بغم» و «ظفرقند» اردستان احیا می‌شوند

بخشدار مرکزی اردستان گفت: دو کاروانسرای روستاهای بغم و ظفرقند اردستان با توجه به موقعیت هایی که دارند بهترین فرصت است تا با احیای آن در جهت توسعه این دو روستا استفاده کرد.

به گزارش صبح اردستان، سید رضا مرتضوی ضمن اشاره به  احیای دو کاروانسرای روستای «بغم» و «ظفرقند» شهرستان اردستان اظهار داشت: با توجه به هفته شهرداری و دهیاری‌ها باید در این هفته فعالیت این قشر زحمت کش در جامعه برجسته شود و تلاش‌های این مجموعه در معرض دید همگان قرار بگیرد.

وی افزود: هفته شهرداری و دهیاری‌ها توسط شورای انقلاب فرهنگی در راستای همدلی شهرداران و دهیاران شکل گرفت و در این مدت باید ضمن نشان دادن فعالیت‌های یکساله، قوانین و ضوابط  به مردم گوشزد شود تا آن‌ها هم وظایفشان را در قالب همکاری با شهرداری و دهیاری بدانند.

بخشدار مرکزی شهرستان اردستان ابراز داشت:  دو کاروانسرای روستاهای بغم و ظفرقند اردستان با توجه به موقعیت‌هایی که دارند بهترین فرصت است تا از آن‌ها به منظور بهره‌برداری در جهت توسعه روستا استفاده کرد و احیای آن‌ها می‌تواند موجب اشتغال پایدار در این دو روستا شوند.

مرتضوی ضمن اشاره به موقعیت مناسب کاروانسرای روستای ظفرقند بیان کرد: کاروانسرای روستای ظفرقند در کنار جاده ترانزیت شمال به جنوب شهرستان اردستان قرار دارد که در صورت بهره‌برداری با توجه به موقعیتی که در آن واقع شده است موجب شکوفایی منطقه ظفرقند خواهد شد.

بخشدار مرکزی اردستان تاکید کرد: کاروانسرای روستای بغم که کمی کوچکتر از کاروانسرای ظفرقند است دارای سردرگاه سالم بوده و از هزینه کمتری برای تعمیر برخوردار است و این کاروانسرا نیز با توجه به قرار گرفتن در کنار جاده اصفهان به اردستان از موقعیت خوبی برخوردار خواهد بود.

وی ضمن اشاره به رایزنی های صورت گرفته به منظور بهره‌مندی از این دو کاروانسرا تصریح کرد: مالکیت این دو کاروانسرا با اداره اوقاف شهرستان اردستان است که با درخواست از اوقاف در صدد هستیم تا این دو کاروانسرا را تعمیر کرده و مدتی را از آن‌ها بهره‌برداری در جهت خدمات دهی به این دو روستا استفاده کنیم.

مرتضوی افزود: نامه‌نگاری‌ها در خصوص این توافق‌ها انجام شده و کارشناسان میراث هم در خصوص هزینه‌ها برآورد خود را انجام داده‌اند تا بعد از موافقت از مرکز استان اصفهان و تهران توسط دهیاری‌های روستاهای بغم و ظفرقند بازسازی و مورد استفاده قرار گیرد.

بخشدار مرکزی اردستان  گفت: طبق کارشناسایی‌های انجام شده این دو کاروانسرا بیش از ۳۰ میلیارد ریال هزینه دارد که در صورت بهره‌برداری ایجاد اشتغال پایدار و همچنین برای این دو روستا توسعه را به همراه خواهد داشت و با توجه به اینکه کاروانسرهای روستاهای بغم و ظفرقند اردستان در بهترین موقعیت مکانی قرار دارد همه مسئولان متولی جهت راه‌اندازی این دو مجموعه باید تلاش مضاعفی را در این زمینه داشته باشند.

وی بیان کرد: در حال حاضر بخش مرکزی اردستان دارای ۵۷ روستای دارای جمعیت است که تعداد ۲۲ روستای آن دارای دهیاری هستند و ۱۰ روستا هم دارای شورا و فاقد دهیاری است که با فعال شدن این دهیاری‌ها در زمینه گردشگری و بوم‌گردی در حوزه استحفاظی خود می‌توانند دهیاری‌های خود را از یک بودجه پایدار سرشار کنند.

مرتضوی تاکید کرد: میراث روستایی بخش مهمی از میراث بشری است و با این نگاه متوجه می‌شویم که بسیاری از ارزش‌های نهفته در مناظر روستایی هنوز به طور کامل شناسایی نشده و مورد بی‌توجهی و بعضا بی‌مهری قرار گرفته‌اند که با توجه به فراوانی اینگونه آثار در منطقه اردستان می‌توان از این پتانسیل در جهت شکوفا شدن روستاهای شهرستان اردستان قدم برداشت.

انتهای پیام / کد خبر32997

مطالب مرتبط

جستجو

نظرسنجی

در حال حاضر نظرسنجی نداریم.

آخرین اخبار