آسیب شناسی عزاداری ها در اردستان/نگذاریم منبرها از محتوا خالی شود
آنچه امروز به عنوان آسیب و تهدید بوده غلبه پیدا کردن شور و هیجان جوانان بر شعور حسینی است و باید در اردستان آسیب شناسی شود اما متأسفانه فرهنگ در اردستان متولی مشخصی ندارد.
به گزارش صبح اردستان، آسیبشناسی فرهنگ عزاداری در سطح شهرستانها موضوعی است که همیشه باید مورد توجه مسئولان امر قرار گرفته شود تا از موضوعاتی که شاید بدعتهایی را در اجرای عزاداری ها شاهد باشیم جلوگیری شود و از این رو برگزاری جلسههای آسیب شناسی در این خصوص و مخصوصا شهر اردستان در شورای فرهنگ عمومی هر شهرستان لازم الاجرا است.
حجتالاسلام حسن دهشیری در گفتوگو با خبرنگار صبح اردستان، اظهار داشت: موضوعاتی در خصوص آسیب عزاداریها وجود دارد که باید آن را شناسایی و برطرف کنیم و نسبت به آن حساس باشیم و اقبال عمومی به ویژه جوانان را قدر بدانیم و به آنها کمک کنیم و جلساتمان را آنگونه که مرضی خداوند است برگزار کنیم.
نگذاریم منبرها از محتوا خالی شود
وی افزود: با بررسی و شناخت نقاط آسیب میتوان آن را به نقاط قوت تبدیل کرد که در این زمینه تبلیغ و ترویج منبر محوری انجام شود تا منبرها از محتوا خالی نشود و دشمن به خواسته خود نرسد و اساس هم باشد که با تبلیغ اینگونه مسائل شکل خاصی خواهد گرفت.
امام جمعه شهر اردستان گفت: بیان بهترین نوع عزاداری را داشته باشیم تا همه به این سمت بیایند و استفاده از جوانان برای رفتن به عزاداری مطلوب بسیار مفید است تا بدون امر و نهی اینکار انجام شود و با مشورت و میدان دادن آنها می پذیرند و همراه شدن با آنها یک سری آسیبها را از عزاداریها دور خواهد کرد.
وی ابراز داشت: ارتباط گیری مسئولان تاثیرگذار با حضور در جلسات جوانان به صورت عینی میتواند بازدارنده باشد و جلوی خیلی از آسیبها را بگیرد و بیان مسائل شرعی حلال و حرام برای آنها میتواند بازدارنده باشد و یکسو کردن رویهها و پرهیز از تفرق میتواند الگوسازی کند و موضوعات را یکسانسازی کند و با ابلاغ به آنها بخواهیم از دستگاهها کمک بگیرند.
حجتالاسلام دهشیری بیان کرد: شیوهنامههایی را تهیه کنیم تا اگر مداحی خواست از بیرون در شهرستان اردستان اجرای برنامه کند طبق آن شیوهنامه برنامه خود را اجرا کند و نصیحتهایی را در عزاداری خود داشته باشد و توصیه به رعایت زمان و همسایه آزاری یکی دیگر از شیوههای عزاداری است که باید همه نسبت به آن التزام داشته باشند.
حجت الاسلام عبدالله عسکری در گفتوگو با خبرنگار صبح اردستان، اظهار داشت: موضوع آسیبها را ۴۰ سال است روی آن بحث میکنیم و برای آن سخنرانیهایی داشتهایم و خطبه و مقاله گفته میشود و آخرش هم متوجه نشدیم که آسیب چیست و چه کار باید بکنیم و ما از ابتدا موضوع را در همه زمینهها محکم نگرفتیم و میبینید که در همه موضوعات مختلف همچون مسائل دینی، حجاب، صدا و سیما مشکلاتی داریم.
متولی فرهنگی در کشور مشخص نیست
وی افزود: هیچکس نیامد متولی امر بشود و بعد هم پشتوانه قانونی هم به آن بگذارند تا ضمانت اجرایی داشته باشد و به آن عمل کنیم و این میشود هرکس توانست برای خود منبر میرود و مداحی و جلسه میگیرد و هیئت هم تشکیل میدهد و کسی هم پیگیری نمیکند و متولیان فرهنگی باید پیگیری کنند که البته در کشور متولی فرهنگی مشخص نیست.
امام جمعه شهر زواره گفت: به گفته رهبر انقلاب اسلامی در هر شهری و استانی امام جمعهای است خودش فرمانده قرارگاه فرهنگی است اما ما فرماندهانی هستیم که سرباز داریم اما کسی حرف ما را گوش نمیدهد و مشکل ما این است که همه آسیبها را میدانند و افرادی به عنوان مداحی دعوت میشوند که رقم مادی آن میلیونی است و با توجه به شرایط و این مسائل چه کسی مقصر است.
حجت الاسلام سید جواد حیدری در گفتوگو با خبرنگار صبح اردستان، اظهار داشت: نقاط قوت عزاداری همین بس که حضرت امام خمینی(ره) فرمودند ما هر چه داریم از محرم و صفر داریم و بعد از دوسال وجود کرونا نقاط قوتی را در شهرستان اردستان شاهد بودیم و آن اینکه در اکثر تکیهها، مساجد و هیئت های مذهبی با هماهنگیهایی که با ائمه جمعه انجام شد به نحو احسن دو ماه سوگواری در شهرستان برگزار شد.
وی افزود: نقطه قوت دیگری که در این عزاداریها به چشم میخورد اقدامات هوشمندانهای بود که هیئتهای مذهی انجام دادند و در دهه اول محرم در همه مساجدی که روحانی اعزام شده بود نماز جماعت برگزار شد و حضور مردم چشمگیر بود و دستورالعملهایی که برای صیانت از مردم ابلاغ شده بود رعایت شد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اردستان گفت: شهرستان اردستان توانست پروتکلهای بهداشتی را در عزاداریها رعایت کند و دستگاههای مختلفی در این زمینه همکاری کردند از جمله شبکه بهداشت، نیروی انتظامی و بسیج و بالغ بر ۹۰ درصد از هیئتهای مذهبی شهرستان پروتکلهای بهداشتی را رعایت کردند.
وی ابراز داشت: توزیع اقلام فرهنگی در سه شهر اردستان، زواره و مهاباد بین هیئتها انجام شد و همچنین نزدیک ۱۸ تن برنج و همچنین گوشت، قند و شکر با ۳۰ درصد تخفیف توزیع شد و برنامه های معرفتی خیلی خوبی هم برگزار شد.
غلبه کردن شور و هیجان بر شعور در عزاداریها بزرگترین تهدید و آسیب است
حجتالاسلام حیدری بیان کرد: آنچه امروز به عنوان آسیب و تهدید هست از کل کشور شروع شده و بخشی از شهرستان ما را هم در برگرفته است و میتوان به آن اشاره کرد غلبه پیدا کردن شور و هیجان بر شعور است و بحثهای شور و هیجان خیلی خوب است که در جوانان مشاهده میکنیم و گزارشاتی که در این رابطه داریم شاید ۱۰ تا ۱۵ درصد به این شکل برخورد میکنند که باید اصلاح شود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان اردستان تاکید کرد: موضوعی که برای عزاداری و هیئتها تهدید است قانونگریزی است که باعث سلب مسئولیت میشود که قانون مصوب ستاد شئونات کشور این بوده است که مجوز برای برگزاری مراسمها داشته باشند تا صیانت و مسئولیت به وجود بیاورد که اکثر هیئتها می خواهند این موضوع را دور بزنند که واقعا تهدید جدی است که از کلان شهر تهران شروع شده و ماقی شهرها را در بر میگیرد.
وی تصریح کرد: تهدید و آسیبی دیگر که برای شهرستان متصور است نحوه و سبک و سیاق عزاداریها است که بزرگان سه دهه میشود هشدار آن را داده اند که باید به صورت سنتی برگزار شود که اینگونه نیست و بعضا بدعت است که نباید اسم آن را بدعت گذاشت و یک مقدار موضوع مداح محوری حاکم شده است.
حجتالاسلام حیدری گفت: دعوت از مداحان بیرونی که نگاهش نگاه مادی محور باشد بازتاب خوبی ندارد و برای شهرستان خیلی خوب نیست و باید در مناسبتهای دینی و با نیاز امروز یک بازنگریهایی در ساختار هیئتها انجام شود و تبلیغات اسلامی به عنوان یک تسهیلگر آنها را حمایت میکند و در مناسبتهای مذهبی دیگر هیئتهای مذهبی باید توجیح شوند.
انتهای پیام / کد خبر33313