پنج شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴
معصومه طاهري

خوابگاه‌سازی مقدم‌تر از دانشگاه‌ سازی؟!

پرواضح است با وجود افزایش دانشگاه‌ها و سهولت ورودی‌ها، اگرهر داوطلبی را در شهر و زدادگاه خودش پذیرش کنند هم به فضا ومحیط، شناخت کافی دارد و هم با معضل خوابگاه مواجه نیست

50567t

با تصویب و اجرای سیاست درهای باز دانشگاه‌ها درسرتاسرکشور،‌ سیل مشتاقان ورود به دانشگاه وکسب مدرک دانشگاهی هر روزبیشتر شد به شکلی که به هر جا که می‌رویم سردر یک دانشگاه را می‌بینیم که اطراف آن حصاربندی شده است؛ البته افزایش افراد تحصیلکرده دانشگاهی برای توسعه کشور حرکت خوبی است اما نباید فراموش کرد که این همه دانشجو نیازبه سروسامان دادن ومراقبت دارند به‌خصوص این‌که تعداد دانشجویان دخترطبق آمارها بیشترهم هستند و این حساسیت را دوچندان می‌کند. یکی از مسایلی که دانشجویان با آن درگیرهستند، ‌مساله خوابگاه است که درمقایسه با تعداد دانشگاه‌ها متعادل نیست واغلب دانشجویان جامانده ازلیست ثبت‌نامی خوابگاه‌ها ناچارهستند تا اقدام به اجاره‌نشینی در شهرغریب کنند و همین مشکلات متعددی را به همراه داشته است. وقتی ازمسوولان دانشگاه‌ها درباره چاره‌اندیشی این مساله سوال می‌کنیم می‌گویند تمام تلاش‌شان را می‌کنند ولی تا همین اندازه توانایی دارند و نیاز به یک همت جمعی و حمایت مردمی است تا آن‌ها را یاری کنند.

 

پرواضح است با وجود افزایش دانشگاه‌ها و سهولت ورودی‌ها، اگرهر داوطلبی را در شهر و زدادگاه خودش پذیرش کنند هم به فضا ومحیط، شناخت کافی دارد و هم با معضل خوابگاه مواجه نیست ؛ ‌بااین وجود برای رفع مشکل خوابگاه‌ها باید سراغ خیرین خوابگاه‌ساز رفت افرادی که با عنایت خدا تمکن وسرمایه لازم را دارند و با طیب‌خاطرمی‌خواهند دراین‌گونه امورعام‌المنفعه قدمی بردارند.

 

استفاده از خیرین حتی به نام و برای دانشگاه سازی درچند سال اخیر صورت گرفته به شکلی که چند سال تشکیل مجمع خیرین دانشگاه‌ساز هم بوده‌ایم اما به نظرمی‌رسد به‌جای این‌که هزینه‌های هنگفت صرف ساخت دانشگاه‌ها که فعلا به حد اشباع رسیده باشد، بهتراست ازکمک‌های این خیرین درجهت ساخت خوابگاه مدد گرفت. زیرا دراین صورت هم خانواده‌ها ازنگرانی بیرون می‌آیند و در طول ترم تحصیلی خیالشان راحت است وهم این‌که خانه‌های مجردی-که متاسفانه اخیرا روبه فزونی هم بوده است- درشهرها کم می‌شود وهمین باعث سلامت اجتماع هم می‌گردد. ازسوی دیگر خوابگاه‌ها تنها فضایی برای استراحت دانشجونمی‌شود زیرا خوابگاه‌ها، خانه‌های مسکونی نیستند و می‌توانند شبانه‌روزی به مطالعات علمی وتحقیقاتی و فعالیت‌های جمعی درخوابگاه بپردازند بدون این‌که برای اطرافیان وهمسایه‌ها مزاحمتی ایجاد نمایند. علاوه براین‌ها نزدیکی خوابگاه‌های دانشجویی به محل تحصیل آن‌ها باعث می‌شود تا رفت وآمدهای بی‌مورد وترافیک‌زای شهری هم تا حد زیادی کاهش پیدا ‌کند والبته استرس دانشجویان به‌خصوص ترم اول در مقطع لیسانس که با فضای کلان‌شهر جدید چندان آشنا نیستند هم کم می‌شود .

 

بنابراین فرصت مناسبی است تا خیرین خوابگاه‌سازآستین همت خود را بالا بزنند وبه‌همراهی دانشگاه‌ها برای ساخت خوابگاه‌های دانشجویی اقدام تا هنگام شروع ترم جدید سرپناهی امن برای دانشجویان ساخته شود متاسفانه اغلب وقتی ترم تحصیلی شروع می‌شود عده‌ای به تکاپوی ساخت خوابگاه و برنامه‌ریزی برای آن می‌افتند که نه تنها نفعی برای دانشجویان ندارد بلکه تنها باعث سردرگمی بیشترآن‌ها می‌شود پس حالاکه فضا برای ورود و تحصیل به نسبت قبل بازشده وشاخ‌های غول کنکورشکسته شده باید به مرحله بعدی تحصیل داوطلبان یعنی خوابگاه‌های آن‌ها اندیشید و راه‌کاری اتخاذ کرد.

انتهای پیام / کد خبر523

جستجو

نظرسنجی

در حال حاضر نظرسنجی نداریم.

آخرین اخبار