بافت های تاریخی اصفهان، سرمایه ارزشمند ملی است
استاندار اصفهان گفت: بافت تاریخی و کهن اصفهان با وجود قابلیتها و توان بالقوه، یک سرمایه ملی به حساب می آید.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر” به نقل از خبرگزاری برنا، رسول زرگرپور استاندار اصفهان در جلسه شورای سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با موضوع گزارش عملکرد این سازمان در بافت فرسوده و تاریخی اظهار کرد: شناسایی محله های قدیمی و بافت های با ارزش تاریخی و احیای این مناطق از اهمیت ویژه برخوردار است.
استاندار اصفهان افزود: بافت های کهن اصفهان به عنوان یک شهر تاریخی و پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی جزئی از پیکره و بدنه این شهر است و دارای ارزش های کالبدی، عملکردی، اقتصادی و فرهنگی است.
وی بیان کرد: بافت های تاریخی و کهن اصفهان با قابلیت ها و توان بالقوه ای که داراست، به عنوان یک سرمایه ارزشمند ملی محسوب می شود.
زرگرپور با بیان اینکه این کالبد و ساختار تاریخی و فرهنگی نباید در معرض تهدید قرار گیرد، تصریح کرد: بررسی مسائل و چالش های این بخش و تلاش جهت ساماندهی آن یک ضرورت است.
وی اظهار کرد: ساماندهی بافت های تاریخی و فرسوده اصفهان، علاوه بر جلوگیری از رشد شهر در پیرامون، از رها شدن ثروت های شهری در دل شهر و هزینه های هنگفت بناکردن بافت های دیگر جلوگیری خواهد کرد.
ربیس شورای سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان عنوان کرد: احیای بافت فرسوده در ارتقاء کیفیت فضای شهر، ارتقاء فرهنگ شهروندی، بهرهوری از فرآیند اجتماعی و سرمایه های اجتماعی و احیای سکونت و زندگی در بافت های قدیمی موثر است.
رسول زرگرپور ادامه داد: نوسازی و احیای بافت فرسوده به عنوان نوعی فرصت دارای مزیت ها و پتانسیل های فراوانی است.
وی در ادامه تصریح کرد: کاهش هزینه های خدمت رسانی به شهروندان و تأمین خدمات زیربنایی و روبنایی، کاهش هزینه مصرف انرژی و به تبع آلودگی ناشی از آن و کاهش پرداخت هزینه های امنیتی از جمله مزیتهای آن است.
مدیر ارشد استان قیمت مناسب اراضی بافت فرسوده، بخشودگی عوارض و پرداخت تسهیلات بانکی به سرمایه گذاران این بخش، بهره وری از زمین شهری در تأمین مسکن مورد نیاز جمعیت و کمک به حفظ محیط زیست و منابع طبیعی را به عنوان پتانسیل های این حرکت برشمرد.
در این جلسه که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، شهردار اصفهان و سایر اعضا برگزار شد، با ارائه گزارش توسط مدیر عامل درباره عملکرد سازمان، در خصوص سیاست های حاکم بر برنامه های سازمان، تقویت تفریغ بودجه سال ۱۳۹۲ و انتخاب و تجدید بازرس و حسابرس بررسی و تصمیم گیری شد.
آمارنامه بافت فرسوده شهر اصفهان در سال های ۸۶ تا ۹۲، آخرین وضعیت پروژه میدان امام علی(ع)، پروژه احیای چهارباغ عباسی، احیای دولتخانه صفوی، پروژه گلستان شهدا، پروژه های تاریخی در مناطق ۱۵ گانه شهر اصفهان و بررسی قوانین مرتبط با احیای بافت فرسوده نیز از جمله موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.
انتهای پیام / کد خبر6514