بیایید مساجدمان را فعال و پویا کنیم
جامعه مجازی وبلاگ نویسان استان اصفهان حرف ما به منظور ایجاد فضای گفتمانی و نشر و ترویج تولیدات و نوشته های وبلاگ نویسان استان در فضای مجازی، هر هفته گلچینی از بهترین مطالب وبلاگنویسان استان با عنوان بهترین های وبلاگی را منتشر می نماید.
فرید چهار دانگه و بچه های بالا!
وبلاگ افاضات عقل کل نوشت:
تقریبا همه ما انسان ها از احساس « مهم بودن» لذت می بریم، مگر آنهایی که کاملا به تهذیب نفس پرداخته و از قید تعلقات رها شده باشند. اما این حس «مهم بودن» و «کاره ای بودن» در بعضی افراد ،بیش از دیگران وجود دارد به طوری که به «توهم مهم بودن» می رسند.
فرقی هم نمی کند از چه تیپ و جماعتی باشند ؛هم در جماعت مذهبی از این نوع افراد یافت می شود هم در جماعتی که خود را چندان مقید به دین و مذهب نمی دانند.
این افراد به جای اینکه شایستگی ها و لیاقت های خود را در عمل ثابت کنند؛ از «وصل بودن» خود به این و آن سخن می گویند تا خود را مهم جلوه دهند؛ مثلا می گویند « همه جا آشنا دارند» یا «فلان مقام و شخصیت ،ما را می شناسد» یا «همه چیز را به ما بسپارید سه سوته حل می کنیم».
نمونه ای از این افراد، «فرید چهار دانگه» در سریال معراجی هاست که همیشه ادعا می کند «به بالا وصل است» و با «بچه های بالا» رفت و آمد دارد. بیشتر از موقعیت و جایگاهش، ادعا دارد و با لاف زدن از قوه قهریه خیالی خود سخن می گوید.
*******************************
بیایید مساجدمان را فعال و پویا کنیم…
وبلاگ المصباح نوشت:
از این منظر میتوان برای بازگرداندن مردم به مسجد و افزایش اهمیت این نهاد به عنوان یکی از محورهای تاریخی پاسخگویی به امور مسلمین، در درجه نخست شاهد تغییر ساختارهای مدیریتی مساجد باشیم و مدیران مساجد به عنوان یک دفتر کار به مساجد ننگرند و خدام به عنوان کلیدداران مساجد نیز با نگاه انتخابِ نگهبان و آبدارچی، برگزیده نشود و نسل تازهای از خدام جوان، باهوش و دارای تحصیلات عالی دینی و علمی جایگزین برخی خدام شوند که حتی بازبودن زیاد در مساجد را اسباب زحمت خویش میدانند و مسجد را به نمازخوانه تقلیل درجه دادهاند.
*******************************
واسطه گری ازدواج
وبلاگ سبک زندگی آدم وار نوشت:
۱- نیت واسطه خیلی مهمه. چیزیه که واسطه باید مدام بهش سر بزنه و چکش کاریش کنه.
۲- واسطه بهتره به صورت زوج باشه. یعنی یک تیم دو نفره واسطه گری (زن و شوهر یا خواهر و برادر و …) تا بشه با دختر و پسر بهتر ارتباط برقرار کرد.
۳- واسطه گری رو از خود دختر و پسر شروع کنید و بعد با خانواده ها طرف بشید. این خیلی مهمه چون بعدا می تونید تا حدی جلوی اعمال نظرهای بیجای برخی خانواده ها رو بگیرید.
*******************************
روز جهانی پست
وبلاگ بچه شمرون نوشت:
پست، کهن ترین و گسترده ترین نوع ابزار ارتباطی بین مردم یک کشور با ساکنان دیگر سرزمین ها و مناطق جهان است. جوامع رشد یافته، برای تحقق توسعه خود، به شبکه ارتباطی توجه داشته و روی آن برنامه ریزی کلان کرده اند. پست یکی از عمده ترین نهادهای اجتماعی بازمانده از ادوار کهن است. پیام و پیامرسانی به عنوان یک نیاز اجتماعی، از آغاز زندگی شهرنشینی، همواره مطرح بوده است و پست به منزله تامین کننده این نیاز، از دیرباز نقش تعیین کنندهای در زندگی اجتماعی انسان داشته است. از این رو برای هماهنگی و تدوین روابط پستی بین کشورها، در نهم اکتبر ۱۸۷۴م به پیشنهاد آلمان، قرادادی با عنوان قرارداد بِرْنْ در زمینه تأسیس اتحادیه کل پست در بِرن سوئیس توسط ۲۲کشور به امضا رسید. امضا کنندگان بر اساس توافق به عمل آمده، یک قلمرو پستی را تشکیل دادند که آزادی ترانزیت برای مبادله متقابل مراسلات در سراسر قلمرو اتحادیه تامین و تضمین میکرد. نام این اتحادیه پس از چهار سال، با پیوستن کشورهای دیگر به اتحادیه جهانی پست، تغییر کرد.
*******************************
غدیر بزرگترین بازگشت به خود
وبلاگ عرق سرد نوشت:
همیشه به این معنای عید فکر میکنم و فکر میکنم همین معنا برای عید باید بتونه منی که این همه دور شدم از آدم بودن رو برگردونه.
عید یعنی بازگشت ، بازگشت به خود، بازگشت به خوبی ها، اصلا به نظر من به خاطر همین علما میگفتن دعای ندبه رو روز عید بخونین، تا عید ها که بازگشت به خود است کمی ندبه کنیم.
حالا با این مفهوم از عید به گمانم منظور پیامبر میتونه این باشه، که غدیر بزرگترین بازگشت هم میتونه باشه. بازگشت به این که چقدر امیرالمومنینی هستیم، چقدر برای رضایت مولا علی کار انجام میدیم.
قال رسول الله (ص) :
یوم غدیر خم افضل اعیاد امتى و هو الیوم الذى امرنى الله تعالى ذکره فیه بنصب اخى على بن ابى طالب علما لامتى، یهتدون به من بعدى و هو الیوم الذى کمل الله فیه الدین و اتم على امتى فیه النعمه و رضى لهم الاسلام دینا .
( امالى صدوق : ۱۲۵، ح .۸ )
رسول خدا (ص) فرمود :
روز غدیر خم برترین عید هاى امت من است و آن روزى است که خداوند بزرگ دستور داد ؛ آن روز برادرم على بن ابى طالب را به عنوان پرچمدار ( و فرمانده ) امتم منصوب کنم ، تا بعد از من مردم توسط او هدیت شوند ، و آن روزى است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین براى آنان پسندید .
*******************************
بازی های بانوان مسابقات آسیایی را پخش نکنید
وبلاگ اینجا یک منبر دیجیتال است نوشت:
با دیدن حجاب ورزشکاران زن در بازیهای اینچئون، یاد خاطره ای از استادمان افتادم که می گفت: پیش از انقلاب، خادم مسجد شاه اصفهان، به خاطر نداشتن حجاب اسلامی، مانع ورود گروهی توریست به مسجد شده بود و راهنمای گروه برای اینکه نه سیخ بسوزد و نه کباب؛ تعدادی برگه به اجانب داده بود که بر سر خود بگذارند و مثلاً حجابشان شود. وقتی کار مسئولین فرهنگی – ورزشی این مملکت به حد آن راهنمای گروه تنزل کند؛ باید به حرکت داور اجنبی افتخار کنیم که وقتی مقنعه ناموسمان در کش و واکش ورزش کبدی برداشته می شود؛ کت خود را بر سر ناموس ما می اندازد.
کاش آن اسیر رزمنده هنوز زنده بود تا به استقبال «قهرمانان» می فرستادیمش تا برایشان بخواند:
ای زن به تو از فاطمه اینگونه خطاب است ارزنده ترین زینت زن حفظ حجاب است
*******************************
آیا بزرگداشت موالید و وفات اولیای خدا بدعت و خلاف شرع است؟!
وبلاگ کانون فرهنگی منتظران ظهور نوشت:
اولا گویندگان این شبهه گویا حتی به خود زحمت نداده اند که تعریف بدعت را از نظر فقهی بررسی کنند. زیرا بدعت عبارت است از 🙁 وارد کردن چیزی در دین که جزو دین نیست و آن را هم منتصب به دین کنیم). این در حالیست که حتی اگر بپذیریم که این جشنها و عزاداریها در زمان پیامبر نبوده باز هم مسلمانان اگر به آداب و رسوم منطقه ی خود در سالروز ولادت یا شهادت پیامبر و اولیا ی خدا جشن و عزاداری میکنند هیچگاه مدعی نشده اند که این نحو جشن و عزا در قرآن و سنت آمده است. بلکه به جهت احترام به پیامبر و اولیا بنابر رسوم خودشان اینگونه ادای احترام میکنند. پس بدعت دانستن این کارها از کم توجهی یا کم اطلاعی فقهیست.
*******************************
ممد تو بودی و دیدی…
وبلاگ مجمع دانشجویان خمینی شهری دانشگاه صنعتی نوشت:
یک برنامهریزی سریع کردند و راه افتادند. خیس عرق با دلهره و ترس، در تاریکی شب به اتاق فرماندهی عراقیها نزدیک شدند، با آر.پی.جی. یک کامیون عراقیِ پُر از نیرو را منفجر کردند. عراقیها غافلگیر شده بودند و نمیدانستند از کجا خوردهاند. از این تعداد سربازِ جوانِ بیمهمّاتِ خسته، انتظار اینطور کارها را نداشتند. سردرگم منور میزدند تا بچهها را پیدا کنند. بچهها سینهخیز رفتند تا رسیدند به یک نهر آب. تا گردن در لجن فرو رفتند، بعد هم خودشان را رساندند به شهر. از خوشحالی بال درآورده بودند. انگار دنیا را داده باشند بهشان.
*******************************
پند های شیطان به حضرت موسی علیه السلام
وبلاگ تودشک نوشت:
روزى شیطان نزد حضرت موسى(ع) آمد و گفت: تو پیامبر خدا هستى و من از مخلوقات گنهکار خدا مىباشم و مىخواهم توبه کنم. تو از خدا بخواه تا توبهام را بپذیرد.
حضرت موسى(ع) پذیرفت و براى او دعا کرد. خداوند فرمود: اى موسى! شفاعت تو را در حق او مىپذیرم. به او بگو که بر قبر حضرت آدم سجده کند تا توبهاش را بپذیرم.
موسى(ع) با شیطان ملاقات کرد و گفت: با سجده بر قبر آدم توبهات پذیرفته مىشود.
شیطان گفت: من بر آدم، در وقتى که زنده بود سجده نکردم، اینک چطور بر قبر او که مرده است سجده کنم؟!! هرگز چنین نخواهم کرد!
*******************************
باور کنید مدیران و گردانندگان شبکه های اجتماعی وایبر،واتسآپ و… دلشان به حال ما نسوخته و به فکر ما نیستند. دنبال پیشرفت علمی و افزایش سطح فرهنگ و آگاهی ما هم، نیستند.
کافی است قدری فکر نموده و یک حساب سرانگشتی کنیم تا حسابِ کار دستمان بیاید. اگر به خدماتی که شبکه های این چنینی ارائه می دهند که غالبا هم رایگان است توجه کنیم، این سوال به ذهن خطور می کند که واقعا این شرکت ها، چه اهدافی را دنبال می کنند و چه انگیزه ای دارند؟ باید با چشمی باز به این دام های پنهان نگاه کنیم و اهداف پشت پرده این شرکت ها و مقاصد و آثار و نتایج برنامه های ارائه شده آنان را رصد کنیم، تا اسیر طعمه های به ظاهر چرب و شیرین این شبکه ها نگردیم. از این رو برخی اهدافی را که به ذهن خطور می کند در این نوشتار به اختصار بیان و خطرات و آفات آن گوشزد می شود. البته در بیان آثار مخرب این برنامه ها سعی شده با توجه به اولویتی که افراد متدین و مومن را تهدید می کند شروع شود.
*******************************