یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان:

مقبره «امیر اویس» در اردستان مرمت می شود

صدوقی تاکید کرد: محوطه سازی و نورپردازی مقبره امیر اویس از مواردی بوده که توسط میراث فرهنگی اردستان در حال انجام است.

به گزارش صبح اردستان، رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان در گفت و گویی اظهار کرد: مقبره سردار صفوی امیر اویس در شهر اردستان از ردیف اعتبارات ملی به مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال مرمت  و در هفته دولت  به بهره برداری و استفاده گردشگران خواهد رسید.

محمد رضا صدوقی گفت:  سردار صفوی در زمان شاه اسماعیل صفوی در اردستان دفن شده  و سنگ قبر بسیار نفیسی دارد که در سال ۹۳ توسط افراد نامعلومی شکسته شد و مقبره آن توسط  اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان در دست مرمت می باشد.

وی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته و تخصیص اعتبار ۲۰۰ میلیون ریالی عملیات مرمت سنگ مقبره سردار عصر صفوی «امیر اویس» در  سال گذشته انجام و به پایان رسیده است.

صدوقی تاکید کرد: محوطه سازی و نورپردازی مقبره امیر اویس  از مواردی بوده که توسط میراث فرهنگی اردستان در حال انجام است.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان با بیان اینکه شهر تاریخی یزد در فهرست جهانی یونسکو قرار گرفته است، تصریح کرد:یزد به عنوان اولین شهر  ایران بوده  که کل بافت تاریخی آن  ثبت جهانی یونسکو شده است.

وی حاکم شدن و عقلانیت بر سازمان میراث فرهنگی این نکته را داشته است که در سال ۹۴ باغهای ایرانی ثبت جهانی شده و در سال ۹۵ قنوات ایراین ثبت جهانی شد که قنات دو طبقه اردستان هم جزء این آثار بود و هم اکنون هم شهر تاریخی یزد  در فهرست  اثار جهانی قرار گرفته است.

صدوقی گفت: ثبت این آثار نشان دهنده  احترامی است که جهان به هنر، تاریخ و فرهنگ این مردم می گذارد و نشان می دهد که سربازان فرهنگ و هنر تاریخ این کشور به صورت کارشناسی انجام وظیفه کرده اند و توانسته اند این روند را به نتیجه برسانند.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اردستان یادآوری کرد: قطعنامه ای که یونسکو صادر کرده است،  شهر الخلیل را در فلسطین اشغالی به عنوان میراث در خطر جهانی شناخت ولی در مقابل آن شهر یزد ایران را در فهرست جهانی قرار داد که دونقطه مقابل هم قرار دارد و این یعنی انزوای اسرائیل که در آنجا دارد به فرهنگ و تاریخ ملتها خیانت می کند و آن را از بین می برد.

متجاوزان به آثار تاریخی در ۱۷ دی سال ۹۳ پس از عبور از دیوار این مقبره اقدام به تخریب کامل سنگ عمودی و شکستن سنگ افقی کردند.

انتهای پیام / کد خبر23448

مطالب مرتبط

جستجو

نظرسنجی

در حال حاضر نظرسنجی نداریم.

آخرین اخبار