نوروز فاطمی را چگونه گرامی بداریم؟
در نوروز فاطمی باید فرصت را غنیمت بشماریم و با رعایت نهایت ادب و احترام و حفظ حرمت حضرت زهرا (س) نسبت به انجام آداب و رسوم نوروز هم بپردازیم.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر”به نقل از خبرما، حجت الاسلام و المسلمین محمدی طی یادداشتی نوشت / با عنایت به این که چند سالی است ملت عزیز ایران و شیفتگان و عاشقان اهل بیت علیهم السلام به خصوص ارادتمندان بی بی دو عالم حضرت زهرا سلام الله علیها، ایام نوروز و تحویل و تحول سالانه؛ خود را معطر به عطر گل یاس نبوی می کنند و با حفظ نهایت ادب و احترام و حرمت این ایام را سپری می کنند.
سوالی که در این زمینه برای برخی از عاشقان ولایت و عصمت فاطمی و در بین برخی خانواده ها مطرح می شود این است که چه کنیم؟ آیا آداب و رسوم نوروزی را کلا تعطیل کنیم و به عزاداری بپردازیم و یا این که می شود با پرداختن به آداب و رسوم عقلانی و شرعی نوروزی، بهره مند از فیض عرض ادب و عزاداری ام الاائمه (ع) بود؟ برای پاسخ به این سوال توجه به این نکته لازم است که اعمال و رفتار ما بر دو قسم است: اعمالی که هر کجا و در هر زمان از ما صادر شود مورد خشم و غضب و الهی و اهل بیت است و یا این که موجب رضایت و خشنودی حضرت حق و اولیاء الهی و اهل بیت است. پس معیار در اعمال و رفتار ما زمان و مکان و شخص نیست؛ عمده نوع عمل و محتوای عمل است که پیامدش یا رضایت الهی و اولیاء الهی و یا غضب و ناراحتی آن ها است.
پس روشن است که در ایام نوروز هم بستگی دارد که ما چه کاری بخواهیم انجام دهیم، اگر انجام نظافت قبل از عید، تغییر و تحول زندگی، لباس آراسته پوشیدن، صله رحم و دید و بازدید، اطعام فامیل و شاد کردن دل بچه ها و… باشید هیچ منافاتی با حضور در مجالس عزاداری و عرض ادب به محضر حضرت زهرا (س) ندارد چرا که یکی از اهداف برگزاری جلسات روضه اهل بیت سوق دادن مردم است به سمت و سوی سبک زندگی فاطمی و علوی و این آداب و رسوم شرعی و عقلی نوروزی همه مورد رضایت و خشنودی اهل بیت (ع) است البته با رعایت حد و مرز، شئونات اسلامی و الهی مانند پرهیز از هذل و بذل، لهو و لعب، اسراف و تبذیر و…
و اما اگر اعمال و رفتار ما بر اساس هوی و هوس، خرافات، لهو و لعب و هذل و بذل و ابتذال باشد؛ مورد سخط و غضب الهی و اولیاء الهی است؛ بله این گونه اعمال همیشه چه نوروز باشد و چه غیر نوروز با سبک و سیره فاطمی و علوی منافات دارد.
اما وجه الجمع بین این مناسبت مذهبی یعنی ایام فاطمیه و مناسبت ملی نوروز (در دایره شرع و عقل) به این است که انسان فرصت را غنیمت بشمارد و با رعایت نهایت ادب و احترام و حفظ حرمت حضرت زهرای مرضیه (س) نسبت به انجام آداب و رسوم نوروز هم بپردازد.
آن چه مهم است؛ باید از افراط و تفریط پرهیز کرد نه کاری بکنیم که حرمت فاطمیه شکسته شود و نه کاری بکنیم که فرصت ارزشمند نوروز که مبدأ و منشأ تحول حال و احوال مادی و معنوی است به کلی فراموش شود.
پس بیاییم تحویل و تحول، حال و احوال نوروزی امسالمان را در مکتب حضرت فاطمه زهرا (س) باشیم انشاءالله.
این نوشتار با بیان درس هایی از مکتب حضرت زهرا (س) در ایام نوروز ادامه دارد…