۸۰ درصد از مردم اردستان در منطقه آلوده به سالک سکونت دارند
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان استان اصفهان گفت: ۸۰ درصد از مردم این شهرستان در مناطق آلوده به بیماری سالک سکونت دارند.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر”، دکتر محمدعلی گلی روز دوشنبه در جلسه کارگروه تخصصی کنترل بیماری سالک در شبکه بهداشت و درمان اردستان افزود: بیش از ۳۴ هزار نفر از جمعیت حدود ۴۵ هزار نفری این شهرستان در معرض گزش پشه سالک قرار دارند.
وی با بیان اینکه بیش از ۱۵ سال است با بیماری سالک بصورت جدی در شهرستان مبارزه می شود، افزود: طی سال های گذشته حدود پنج هزار نفر در اردستان به این بیماری مبتلا و درمان شده اند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان گفت: درحال حاضر ۱۱ کانون آلوده با مساحت هفت هزار هکتار شناسایی و کار مبارزه با پشه سالک در آن صورت می گیرد.
گلی افزود: از ابتدای اردیبهشت ماه سالجاری کار مبارزه با این بیماری شامل سمپاشی، جونده کشی و لانه کوبی با اعتبار بالغ بر یک میلیارد ریال از محل اعتبارات بهداشت و درمان انجام می گیرد.
وی گفت: ۶۵۰ مورد گزش در سال ۹۱ در این شهرستان صورت گرفته که با اقدامات پیشگیری و مبارزه این تعداد در سال ۹۲ به ۲۲۸ نفر و در سال ۹۳ به ۲۳۷ نفر رسید.
وی تاکید کرد: در صورت عدم مبارزه جدی با این آفت، افزایش گزش را در سالجاری خواهیم داشت.
فرماندار اردستان نیز در این نشست از تشکیل کارگروه تخصصی ویژه سالک در شهرستان خبر داد و افزود: این کارگروه با ۲۵ عضو از امکانات ادارات مختلف برای پیشگیری از گزش پشه آلوده به بیماری سالک استفاده خواهد کرد.
بهرام خواجه سعیدی افزود: شبکه بهداشت و درمان به عنوان متولی اصلی و سایر اداره ها و نهادهای مسوول، کار پیشگیری و فراهم کردن امکانات جهت مبارزه با پشه سالک را عهده دار هستند.
۱۸ استان کشور و هشت شهرستان استان اصفهان از جمله اردستان آلوده به بیماری سالک است.
بیماری سالک از راه گزش نوعی پشه خاکی که در مکانهای گرم و مرطوب مانند زیرزمین خانه ها، فضاهای متروک، پشت لوازم و اشیای ثابت منزل زندگی می کنند به انسان منتقل می شود.
ایجاد برجستگی قرمز رنگ روی پوست که عموما درد ندارد اما با مختصری خارش که با گذشت چند هفته اطراف آن ملتهب و قرمز شده از نشانه های این بیماری است.
عامل بیماری سالک انگلی به نام لیشمانیا است که در زخم های سالک وجود دارد و با خونخواری پشه از محل زخم سالک وارد بدن پشه می شود و چرخه انتقال آن طی می شود.
مهم ترین منبع بیماری سالک مرطوب جوندگانی مثل موش های صحرایی هستند.
براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی سالانه ۵۰۰ هزار مورد جدید و حداقل ۵۰ هزار مرگ از کالا آزار در جهان روی می دهد.
سالک احشایی یک بیماری ناتوان کننده و تا حدودی کشنده است که بیشتر در گروه سنی زیر پنج سال رخ می دهد.
عدم رعایت نکات بهداشت محیط بویژه دفع و انهدام زباله ها یکی از عوامل بروز این بیماری می باشد و رعایت بهداشت فردی و عمومی بهترین راهکار پیشگیری از سالک است.
همچنین براساس بررسی های انجام شده در ایران در حال حاضر کالاآزار در برخی نقاط استان های اردبیل، آذربایجان شرقی، فارس، بوشهر و خراسان شمالی بصورت منطقه ای وجود دارد ولی موارد تک گیر آن از سایر نقاط کشور نیز گزارش می شود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام / کد خبر10785