شکوفایی اقتصاد در اردستان با همدلی مسئولین و مردم
شهرستان اردستان این روزها همچون شهرهای دیگه کشور بامشکل بیکاری دست و پنجه نرم می کند ولی باتوجه به پتانسیل موجود می توان با همدلی مسئولین مردم شاهد رونق اقتصادی در این شهرستان بود.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر”، هر چند تمام کشور در برهه کنونی از مشکل بی کاری رنج می برد،اما این مشکل در شهرستان اردستان به دلیل عدم توسعه شهرستان نمود بیشتری دارد. مهاجرت های گسترده به شهرهای بزرگ حاکی از رنج همین بیکاریست که مردم شهرستان تحمل می کنند.
اما برای آن که بتوان راه کاری در زمینه اشتغال ارائه داد ابتدا باید پتانسیل های موجود در منطقه را بهتر بشناسیم :
۱-عبور خط آهن سراسری
۲-عبور جاده ترانزیت شمال جنوب
۳-عبور خط هشتم سراسری گاز
۴-منابع غنی معدنی
۵-نزدیکی و سهل العبور بودن تا اصفهان
۶-سرمایه غنی اجتماعی وکارآمد
۷-امنیت پایدار به دو دلیل :
الف-دوری از مرزها و قرارگیری در مرکز
ب-نزدیکی به مراکز نظامی و هسته ای که موجب حساسیت امنیتی میشود
ایجاد اشتغال بر اساس استانداردها باید متناسب با شرایط و ویژگی های منطقه باشد نه آنکه خواهان تحمیل صنعت های غیر مرتبط به منطقه باشیم.
با توجه به این که اردستان همجوار با دریاچه نمک،کویر مرکزی ودارای حیات وحش غنی ومتنوع و همچنین دارای آثار وابنیه تاریخی است می توان با استمداد از صنعت گردشگری با احداث سایت های گردشگری وجذب گردشگر داخلی وخارجی موجبات اشتغال پایدار را ایجاد کرد. زیر مجموعه صنعت گردشگری خود دو صنعت حمل و نقل و هتل داری است که اردستان با داشتن پتانسیل های آن می تواند بیش از نیاز خود در این زمینه اشتغال ایجاد کند.
امروزه گردشگری جزو نیازخانواده ها تعریف می شود. می توان با حظور در جشنواره های معتبر گردشگری واستفاده ازشبکه مجازی اطلاع رسانی و معرفی اردستان به عنوان مقصد گردشگری در داخل وخارج پا در مسیر پیشرفت صنعت گردشگری منطقه گذاشت.
از دیگر مزایای صنعت گردشگری می توان به سوغات گردشگری یا همان صادرات چمدانی اشاره کرد،با نگاهی به آمار درآمد این صنایع در جهان می توان به حائز اهمیت بودن آن پی برد.
دیگر فعالیت اقتصادی شهرستان کشاورزی است.
عمده مشکل کشاورزی اردستان اکنون کمبودآب، سنتی بودن، خرده مالکی و…است.
دو راهکار در این زمینه وجود دارد: اول یکسان سازی اراضی و مکانیزاسیون،که به دلیل عدم تمایل مسئولین ومشکلات تقسیم زمین دور از دست رس به نظر می آید.
راه دوم روی آوردن به کشت گلخانه است که با وجود درآمد بالا با کم آبی و خرده مالکی نیز سازگار است. باید توجه داشت با کشت گلخانه ای وافزایش تولید نیاز به صنعت حمل ونقل وتعاونی های فروش نیز حس می شود.
مورد دیگر صنایع دستی محلی من جمله قالی بافی است.شاید کمتر کسی باشد که ازمنافع سرشار فرش در بازار داخل وخارج بی اطلاع باشد. دادن تسهیلات،حذف واسطه وایجاد غرفه در نمایشگاهها،ازجمله موارد تشویقی قالی بافان است.
مورد دیگر پرورش طیور بالاخص مرغ می باشد. پرورش مرغ در دودهه اخیر نشان دهنده ی سودآوری بالا واشتغال پایدار این صنعت می باشد.با تاسیس تعاونی هایی برای مشارکت مردمی در واحدهای پرورش مرغ می توان گامی موثر در زمینه اشتغال پایدار برداشت.احداث کشتارگاه از دیگر اقداماتی است که هم میتواند به صنعت مرغ داری کمک شایانی کند،هم زمینه ساز اشتغال پایدار به صورت مستقیم و غیر مستقیم باشد.
به طور قطع راه های فراوانی برای شکوفایی اقتصاد اردستان وجود داشته باشد ،اما تمام راهها همدلی و یاری مسئولین را می طلبد.
انتهای پیام / کد خبر11454