دلواپس ها نبودند ۶ ماه پیش کار تمام بود/ مجلس جرات نمی کند در کار توافق مشکل ایجاد کند
آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گویی با روزنامه ایران که به مناسبت دو سالگی دولت روحانی انجام شده به بررسی عملکرد دولت پرداخته است که مهمترین بخش های آن از نظرتان می گذرد.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر”، آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت و گویی با روزنامه ایران که به مناسبت دو سالگی دولت روحانی انجام شده به بررسی عملکرد دولت پرداخته است که مهمترین بخش های آن از نظرتان می گذرد:
(در مورد عربستان) باید عاقلانه رفتار کنیم. اگر الان آنها شروع کنند و بخواهند مسائل را حل کنند، ما نباید گذشته را به رخ آنها بکشیم. آن موقع حرف اول را خود من میزدم. الان دیگران میزنند.
• امام راحل در قضیه حجاج گفته بودند که اگر ما از صدام بگذریم، از اینها نمیگذریم. ولی وقتی که دیدند حج تعطیل شده و ما نمیتوانیم جواب خدا را بدهیم، مثل این است که نماز را هم باید تعطیل کنیم. حج با نماز چه فرقی دارد؟ امام(ره) ما را جمع کردند و گفتند که من نمیخواهم حج بیشتر از این تعطیل باشد، بروید و مسأله را حل کنید. یعنی امام(ره) زود متوجه قضیه شدند. ما هم رفتیم و کمکم راه حج را باز کردیم.
• اگر این دلواپسها و این حرفهای اینجوری که این طرف میزنند و آن طرف هم اسرائیل و کنگره نبودند، ۶-۵ ماه قبل کار تمام شده بود و به اینجا نمیرسید. اینها طولانیاش کردند.
• برای من خیلی روشن است که مسأله آنها( منتقدان)، مسأله جناحی است و انقلاب و اسلام نیست. من فکر میکنم اولاً خیلی از کسانی که اینگونه هستند، هیچ رابطهای با انقلاب نداشتند و اینها روزی انقلاب را مسخره میکردند و الان آمدند در جای حساس انقلاب نشستند. مسأله انقلاب نیست. مسأله قدرت است. به نظرم خیلیها اینگونه هستند. نه همه آنها و در این مسأله نان را به نرخ روز خواهند خورد. البته الان دیگر اقلیت هستند.
• در دولت اصلاحات، آقای خاتمی با ادبیات اعتدال پیروز شد. وقتی که پیروز شد، چند نفر از آدمهای افراطی به شکل دیگری آمدند و سخنگوی دولت شدند و رسانهها را تأسیس کردند و بنا بر کارهای افراطی گذاشتند. آنها دولت آقای خاتمی را به مخمصه انداختند. اعتبار آقای خاتمی ماند و در دفعه دوم رأی بیشتری هم آورد. اما آنها این لکه را در دامان دولت اصلاحات گذاشتند. مجلس ششم تحت تأثیر آنها عمل میکرد و برای اصلاحطلبها مشکل درست کردند که دیگر از آن به بعد نتوانستند جان بگیرند، ولی الان دوباره به اعتدال نزدیک شدند و فکر میکنم که ریشه آنها هم اعتدالی بوده است. به هر حال دولت نهم عکسالعمل سیاسی اقدامات تندروها در دولت آقای خاتمی بود.
هاشمی رفسنجانی: دلواپس ها نبودند ۶ ماه پیش کار تمام بود/ مجلس جرات نمی کند در کار توافق مشکل ایجاد کند
• ( اشاره به دولت احمدی نژاد)اگر آقای روحانی و دولتش بد عمل کنند، دوباره همان جریانها پیروز میشوند. بالاخره یک عده از مردم فراموش میکنند و جوانهایی که در جریان مسائل سیاسی نبودهاند، میآیند و رأی میدهند و یک مقدار هم از ابزار قدرت کمک گرفته میشود. یعنی اتفاقی که در سال ۸۴ افتاد.
• در همان چند روزی که بودم، طبق همه نظرسنجیها رأی من ۷۰ درصد شده بود و آقای خاتمی هم حضور داشتند و به آقای عارف هم گفته بود که کنار برود تا تفرقه نباشد. اگر آقای عارف کنار نرفته بود، قطعاً آقای روحانی در مرحله اول پیروز نمیشد.
• نقطه قوت آقای روحانی عمدتاً این است که سر حرفهایش مانده است. بعضیها را نتوانسته عمل کند و من هم میدانم که چرا نتوانسته است و اگر میتوانست، عمل میکرد.
• اشکالاتی در بعضی انتصابات دیده میشود. ایشان باید توجه بیشتری به عقبه خودش کند. خیلی وقتها هنوز قدیمیها دارند زور میگویند و به آنها میخندند.
• الان با این فضایی که مردم دارند، دیگر مجلسیها جرأت نمیکنند که در کار مشکل ایجاد کنند.
• پیشبینی انتخابات اسفند آسان نیست. اگر زور نگویند، انتخابات خوب میشود و الان اکثریت آرای آقای روحانی و راه ایشان را تأیید میکنند. وزارت کشور تا حدودی دست ایشان است. ولی نمیدانیم طرف دیگر چه کار میکند.
• در انتخابات مجلس نمیتوانم حضور داشته باشم ولی در خبرگان میتوانم و حضور خواهم داشت.
• در مذاکرات اخیر یکی از ادلهای که آنها قانع شدند، همین بود که ایران بعد از این میتواند در برخورد داعش با آنها صریحتر همکاری کند.
راه دانا