کاخ سرهنگ آبادزواره وزیبایی آن فقط در عکسها
این کاخ شامل تالار کاخ با ترکیبی از سازههای خشتی، آجری و چوبی و تزیینات نقاشی، آیینهکاری و نقاشی پشت شیشه و قراولخانه، حمام، برجهای دیدهبانی، اصطبل، آسیاب است.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان نگین کویر، کاخ سرهنگ آباد که به کوشک یا شکارگاه نیز معروف است،در روستای سرهنگ آباداز توابع دهستان سفلای بخش زواره، ودر ۷۶ کیلومتری شرق اردستان قرار دارد.
این عمارت در دامنه کوهستان زیبا وطراوت و سبزی واقع گردیده واین باعث شده است که از دیرباز به عنوان منطقهای ییلاق نشین در شهرستان باشد. کاخ سرهنگ آباد توسط سهام السلطنه عرب عامری در حدود سال ۱۲۹۹ قمری مصادف با دوره ناصرالدین شاه قاجار برای پذیرایی از شاهزادههای قاجاری ساخته شده است.
این کاخ که شباهت زیادی به چهل ستون اصفهان و باغ عفیف آباد شیراز دارد، مجموعه کاملی از یک بنای شاهانه است و برای شکارگاه نیز به دلیل کوهستانی بودن منطقه استفاده میشده است. این عمارت زیباترین کاخ تاریخی کویر باقی مانده از دوران قاجار است که دارای دارای سقفهای چوبی و تزئینات سنگی شبیه به آنچه در عالیقاپو و چهلستون مشاهده میشود، است. گچبریهای و آیینهکاریهای مجموعه و نقاشیهای موجود و نقش چوبها از منبت و معرق تا تراش سنگهای کاخ به صورت عالی در بنا استفاده شده است. همچنین این کاخه دارای ۲۰ستون سنگی است و ۳ ایوان جنوبی، شرقی و غربی این بنای با شکوه با نمای سنگی زیبا به ترتیب مشرف به رودخانه و چمنزار و کوهستان است.
شاهنشین مجموعه تاریخی سرهنگآباد در ۳ طبقه احداث شده و در ایوان جنوبی آن نیز یک استخر بزرگ با پوشش فلزی احداث شده است. تنها سقف کاخ و شاهنشین دارای پوشش فلزی است و دیگر بخشهای عمارت از خشت ساخته شده که بهدلیل همین پوشش فلزی نیز مجموعه کاخ نسبت به دیگر بخشها سالم مانده است.
عمارت سرهنگآباد دارای ۲ بادگیر قرینه است که یکی از آنها بهطور کامل تخریب شده و دیگری سالم مانده است.
کاخ در مساحتی حدود ۶۰۰ مترمربع احداث شده و کوشک اصلی آن ۳ طبقه و ۱۵۰۰ متر زیربنا دارد. این مجموعه ۳ بخش دیگر نیز دارد که در منتهیالیه شرقی مجموعه واقع شده و مشتمل بر حمام و سکونتگاه خدمه و اصطبل است. در منتهیالیه غربی نیز بادگیرخانه و شاهنشین قرار دارد. این مجموعه همچنین دارای جریان آب است که از کنار آن عبور میکند.
این کاخ شامل تالار کاخ با ترکیبی از سازههای خشتی، آجری و چوبی و تزیینات نقاشی، آیینهکاری و نقاشی پشت شیشه و قراولخانه، حمام، برجهای دیدهبانی، اصطبل، آسیاب است.
متاسفانه این عمارت زیبا در سالهای اخیر با ویرانی هایی مواجه شده و روبه نابودی است و اگر میراث فرهنگی و مسئولین برای حفظ آن اقدامی نکنند، فقط زیبایی آن را در عکس ها مشاهده میکنیم. و مانند بسیاری از بناها فقط نامی از آن میماند.
انتهای پیام / کد خبر14848