عدم تقاضا و آموزشهای لازم «قالیچه بافی» کار آفرین را دلسرد می کند
همانطور که گفتم اگر مسئولان توجه جدی به این شغل کنند و بتوانند با آموزشهای لازم زمینه ایجاد کارگاههای کوچک در شهرستان را فراهم کنند که هم توانسته اند ایجاد شغل کنند هم در صورت فروش در بازار های خارجی سود آوری را به کشور واردکرده و تنها مشکلی که الان وجود دارد نبود تقاضا و آموزشهای لازم در این زمینه است که کار آفرین را دلسرد می کند.
به گزارش صبح اردستان، قالی بافی از زمانهای گذشته و قدیم در اردستان به عنوان یک هنر نزد زنان خانه دار مرسوم بوده و بعضا از این راه امرار معاش هم می کرده اند که در سالهای اخیر این کار از رونق افتاده و دیگر صدای ضربه های تیک تیک قالی بافان این دیار در کوچه ها شنیده نمی شود و به نوعی از رونق افتاده اما جایگزین آن بافت قالیچه های کوچک در ابعاد مختلف بین زنان جوان و بعضا کارآفرین شهرستان جای خود را پیدا کرده است که در این مصاحبه با کارآفرین مریم عصاری ۳۵ ساله با مدرک تحصیلی لیسانس و حرفه نقشه کشی ساختمان آشنا می شویم.
از اینکه رشته قالی بافی را انتخاب کرده اید توضیحی را بیان کنید؟
من دارای مهندسی معماری هستم و این کار را برای تفریح و سرگرمی انتخاب کرده ام و توانسته ام در این رشته موفق باشم.
آیا شما سابقه قالی بافی یا آموزشی در این زمینه داشته اید؟
هیچگونه آموزشی حرفه ای در این زمینه ندیده ام و در کودکی از مادرم قالی بافی سنتی را آموخته ام، ولی این نوع قالیچه را از روی نقشه و علاقه ای که خود نشان دادم شروع به بافتن کرده و توانستم ظرف مدت یکسال به صورت تفریحی و متناوب این قالیچه را به سرانجام برسانم.
در خصوص نوع قالیچه و موارد مربوط به آن مطالب خود را بیان کنید؟
این نوع قالیچه که در ابعاد مختلف بافته می شود نقشه آن بر روی ۵۰۰برگ A4طراحی شده و بصورت ظریف کاری که اگر یک رنگ آن در زمان بافت اشتباه شود ادامه آن با مشکل مواجه می شود، همچنین این قالیچه در پانصد و ۴۹ رج بافته می شود که هر رج آن دارای ۸۰۰گره بوده و از ۱۰۹رنگ در آن استفاده شده است که لازم به دکر است هر نوع رنگی خود از ۵۰نوع رنگ زیر مجموعه تشکیل شده و به صورت سه بعدی نشان داده می شود.
آیا شما بانوان را به این شغل ترغیب می کنید؟
می توان با سرمایه گذاری روی این قالیچه توسط یکنفر و به صورت متوالی دو تخته آن را در یکسال بافت و از نظر ریالی ارزش خوبی می تواند داشته باشد و بنده برای این کار ۱۰میلیون ریال هزینه کرده ام و مقدار خامه که برای یک قالی خریداری کرده بودم با کوچک زدن گره ها توانسته ام صرفه جویی خوبی را داشته باشم و حتی با باقی مانده خامه ها قالیچه ای دیگر ببافم، و این نوع قالیچه بافی ها می تواند نوعی شغل ایجاد کند.
قیمت تقریبی و بازار این قالیچه ها را توضیح دهید؟
قالیچه ها به گفته قالی فروشان که در شهرها و مراکز استانها به نوعی دلالی می کنند قیمت آن را بین ۵۰ میلیون تا ۷۰ میلیون ریال تخمین زده اند ولی اگر بازار خرید آن به خارج از کشور مهیا شود می توان آن را تا ۱۰۰میلیون ریال بفروش رساند و دست واسطه ها را در این میان قطع کرد.
از مشکلات این شغل برایمان بگویید؟
همانطور که گفتم اگر مسئولان توجه جدی به این شغل کنند و بتوانند با آموزشهای لازم زمینه ایجاد کارگاههای کوچک در شهرستان را فراهم کنند که هم توانسته اند ایجاد شغل کنند هم در صورت فروش در بازار های خارجی سود آوری را به کشور واردکرده و تنها مشکلی که الان وجود دارد نبود تقاضا و آموزشهای لازم در این زمینه است که کار آفرین را دلسرد می کند.
این نوع قالیچه ها چه نام دارند و پیامدهایی که از صادرات آن می تواند برای کشورمان وجود داشته باشد؟
قالیچه ها یی که بصورت ریز نقش بافته می شود می تواند با فروش در بازارهای خارجی و نقشه های تصاویر ایرانی، تاریخ ایران را برای جهانیان معرفی کند و مورد توجه قرار گیرد و قالیچه فعلی نوعی نقاشی فرانسوی است که آن را تبدیل به نقشه کرده اند و با نامهای هدیه داماد و دختر ترک بافته می شود.
انتهای پیام / کد خبر22073