شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳
گزارش/

‌گرد و غبار فرسودگیِ بیمارستان اردستان دامن‌گیر شهروندان شد‌‌

فرسودگی تجهیزات بیمارستان شهید بهشتی اردستان موجب شده تا شهروندان اردستانی برای بسیاری از اقدامات درمانی خود به شهرهای مجاور سفر کنند که این موضوع باعث سردرگمی آن‌ها شده…

به گزارش صبح اردستان، اولین و موثرترین تصویر از بیمارستان در ذهن مخاطبان هر بیمارستانی، محوطه بیرونی و خارجی درب بیمارستان است اما نکته مهم این است که فرسودگی دستگاه‌های بیمارستانی هم مزید بر علت است تا بیماران از بیمارستان‌های مورد نظرشان استقبال نکنند.

بازسازی‌ بیمارستان‌ها باید به موضوع ایمن‌سازی و استحکام بیشتر اسکلت ساختمان توجه شود و این در حالی است که در اکثر این مراکز، ظاهر ساختمان مانند برق و تاسیسات را مورد بهسازی و بازسازی قرار داده‌اند که بیمارستان شهید بهشتی اردستان نیز سال‌ها از ساخت آن گذشته و هر چند اقداماتی را اخیراً در خصوص بهسازی آن انجام داده‌اند اما فرسودگی دستگاه‌های پزشکی هزینه‌های گزافی را بر بیمارستان تحمل کرده و نبود پزشکان متخصص هم مزید بر علت است.

محمد علی یکی از شهروندان اردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در حالی که متولیان بهداشت و سلامت از ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی خبر می‌دهند، مردم شهر اردستان از ارائه‌نشدن برخی خدمات درمانی ضروری و نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی به شدت رنج می‌برند.

وی افزود: کمبودهای پزشکی برای مردم اردستان به یکی از مشکلات اصلی و دغدغه‌های مردم تبدیل شده است به همین دلیل علاوه بر درد بیماری، باید رنج سفر به شهرها و استان‌های هم‌جوار را نیز متحمل شوند و با این اوضاع کرونا و موضوع اقتصادی مردم بسیار سخت است.

حمید رضا نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شهروندان اردستانی از نبود دکتر اعصاب و روان، گوش حلق و بینی، مغز و اعصاب، پوست و مو و همچنین دکتر ارتوپدی که بتواند جراحی انجام دهد گلایه دارند و هر روز باید آواره راه‌ها و این شهر و آن شهر باشند.

وی افزود: نبود دکتر زنان و جراح به شکل تمام هفته و یا شبانه‌روز در بیمارستان مشکل دیگر مردم است که واقعا نیاز بوده و مردم با چشم امید به بیمارستان مراجعه می‌کنند اما با در بسته مواجه می‌شوند که دکتر فقط چند روزِ هفته بیشتر در بیمارستان حضور ندارد.

محمدی یکی از شهروندان اردستانی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: دستگاه سی‌تی اسکن که نیاز مُبرم دوران کرونا است و با زحمات و پیگیری‌های خیلی زیاد خریداری و وارد بیمارستان اردستان شده چرا امروز در حال خاک خوردن است و برای نصب و راه‌اندازی آن اقدامی نشده است.

وی افزود: دستگاه اندازه‌گیری فشار چشم بعد از چندین سال مستهلک شده است و به نظر می‌رسد بیمارستان نیازمند دستگاه معاینه چشم جدید است که در این رابطه چه پیگیری‌هایی با دانشگاه علوم پزشکی و خیران صورت گرفته است و آیا بعد از گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب حق مردم اردستان یک بخش تخصصی فعال و کارآمد در حوزه بهداشت و سلامت نیست.

ابراهیم نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: نوبت گرفتن دکتر متخصص داخلی در بیمارستان اردستان خیلی سخت شده بهتر است تا از این دکتر متخصص  خواسته شود تا روزهای بیشتری را در بیمارستان حضور داشته باشد تا مردم بتوانند از او استفاده کنند.

وی افزود: نبود سونوگرافی برای زنان باردار مشکل ایجاد کرده و این موضوع سخت است که بخواهند مسیر کاشان یا اصفهان را همیشه تردد کنند مگر وظیفه شورای شهر نظارت بر سلامت شهروندان نیست، بنابراین از اعضای شورای شهر می‌خواهیم در این سال آخر شورا کمی نظارت بیشتر در این حوزه داشته باشند.

محمد رسول نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: وضعیت نوبت‌دهی در درمانگاه بیمارستان شهید بهشتی اردستان اصلا خوب نیست و همچنین سردرگمی و معطلی بیماران چشم پزشکی به دلیل تاخیر چند ساعته پزشک متخصص از دیگر موضوعاتی هست که اکثر روزهایی که نوبت می‌دهند باعث اعتراض مردم می‌شود.

وی ضمن انتقاد از نبود امکانات لازم در بیمارستان شهید بهشتی اردستان افزود: چرا همه شهرهای اطراف ما دکتر سونوگرافی دارند و ما نباید داشته باشیم این وظیفه مسئولان است تا از طریق دانشگاه علوم پزشکی پیگیر موضوع باشند و با رایزنی می‌توانند این مشکل را برطرف کنند.

مرتضی کفیل در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به گلایه مردم در خصوص کمبود پزشک متخصص اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۱۵ پزشک متخصص در بیمارستان اردستان مشغول هستند ولی در برخی از بخش‌ها مانند رادیولوژی، گوش و حلق و بینی، اعصاب و روان، پوست را نیازمند هستیم که مطمئنا با توجه به اولویتی که وجود دارد این موضوع هم  برطرف می‌شود.

وی افزود: با بیان اینکه کمبود جمعیت در شهرستان اردستان مردم این منطقه را از داشتن برخی از پزشکان متخصص محروم کرده است گفت: برخی از متخصصین که در بیمارستان اردستان مشغول هستند به‌صورت تمام هفته فعالیت ندارند و مابقی را در شهرهای دیگر به فعالیت می‌پردازند.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی اردستان گفت: با مساعدت و پیگیری‌های نماینده مردم اردستان در مجلس و فرماندار شهرستان دستگاه سی‌تی اسکن تهیه و در بیمارستان اردستان نصب شده اما برای شروع فعالیت نیازمند دستگاه‌های جانبی است که خیران باید در این زمینه ورود پیدا کنند.

وی ضمن اشاره به راه‌اندازی برخی از واحدهای بیمارستان شهید بهشتی اردستان در سال جاری ابراز داشت: برای راه‌اندازی بخش سی‌تی اسکن  نیازمند حدود ۵۰۰ میلیون تومان هستیم که امیدواریم با یک کار کارشناسی این بخش به بهره‌برداری برسد که قطعا دستگاه سی‌تی اسکن در سال ۹۹ راه‌اندازی می‌شود.

کفیل ضمن اشاره به فرسودگی بخشی از دستگاه‌های پزشکی و تاسیسات بیمارستان اردستان بیان کرد: بسیاری از دستگاه‌های پزشکی و تاسیسات بیمارستان اردستان فرسوده شده و مدام در حال هزینه برای تعمیر آن هستیم که نیازمند تخصیص ملی است تا بتوانیم ساختمان و دستگاه‌های فرسوده آن را به روز رسانی کنیم.

رئیس بیمارستان شهید بهشتی اردستان تاکید کرد: با توجه به ارائه خدمات بهتر و بالا بودن قیمت دستگاه‌ها برای بیمارستان باید خیران منطقه در این زمینه به کمک مسئولان و بیماران بشتابند تا مردم شهرستان نخواهند همیشه در تردد بوده و موجب رنجش آن‌ها شود.

حمید رضا تاملی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: اولویت اول بیمارستان شهید بهشتی اردستان موضوع اصلاح و نوسازی تاسیسات بیمارستان است که در بیمارستان‌ها موضوع تاسیسات یک نقش حیاتی را ایفا می‌کند که برای یک بهره‌برداری سالم از بخش‌های مختلف در این خصوص و در سنوات گذشته و در حوزه تاسیسات بیمارستانی شهید بهشتی اردستان خیلی هزینه نشده است.

وی افزود: این بیمارستان به‌دلیل اینکه در خصوص میزان تخت اشغال همیشه درصد پائینی را داشته است درآمدها جوابگوی هزینه‌ها نبوده است که به جهت همین موضوع در جریان سفر معاون برنامه‌ریزی  و بودجه  یک درخواستی در خصوص بازسازی تاسیسات بیمارستان داده شد که دستوری را در این رابطه داده است که باید تا رسیدن به نتیجه مطلوب پیگیری شود.

فرماندار اردستان گفت: نوسازی تجهیزات بیمارستان در مرحله دوم  قرار دارد که آن هم تابع حضور متخصص در بیمارستان است که در شهر زواره به همت خیران یک‌سری امکانات تشخیص درمانی تهیه شده است اما تا زمانی که پزشک متخصص وجود نداشته باشد این دستگاه‌ها خاک خواهند خورد.

وی ابراز داشت: شرط حضور متخصص در شهرستان  اگر بر حیث توزیع توسط وزارتخانه بهداشت نگاه کنیم محدودیت‌های نیروی انسانی را دارند، محدودیت پزشک متخصص را دارند و پزشک‌های آزاد هم بر اساس درآمدی که دارند مراجعه و در بیمارستان مستقر می‌شوند.

تاملی بیان کرد: در گام عمومی برای حفظ شاکله بیمارستان شهید بهشتی اردستان موضوع نوسازی و بهسازی تجهیزات را مورد  نظر قرار دهیم که در همین رابطه بخش‌هایی از بیمارستان همچون اطفال را شاهد بودیم که موضوع سرمایشی آن با مشکل مواجه بود و مورد اعتراض بیماران نیز قرار می‌گرفت.

فرماندار اردستان تاکید کرد: در گام بعدی باید به سمتی برویم که بتوانیم جذب نیروی متخصص را داشته باشیم که نیروی متخصص اهل منطقه مورد نظر است که باید به نوعی فراخوان کنیم و هم از بیماران خود شهرستان اردستان بخواهیم که کمتر به مراکز بیرون شهرستان مراجعه کرده و به بیمارستان  شهرستان اطمینان کنند.

وی تصریح کرد: موضوع احداث ساختمان و خرید دستگاه سی‌تی اسکن اقدام خیلی بزرگی بود که انجام شد و تامین تجهیزات جانبی آن را حتما باید در آتیه با حفظ همین رویکرد که مردم از آن استفاده کنند و علاوه بر اعلام ریاست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  بیمارستان‌های دولتی مرکز استان تماماً سال‌های ساخت آن بالا رفته و طبعا بودجه‌ها و منابع به آن سمت هدایت خواهند شد و اولویت بیمارستان شهرستانی نیست.

تاملی افزود: موضوعی که در سطح استان اصفهان هم اتفاق افتاده است موضوع خیریه‌های بیمارستانی است که خیران سلامت باید در اردستان هم فعال شوند و آن را تقویت کنیم تا افراد علاقه‌مند را جذب کنیم  که می‌توانند در جذب نیروی متخصص و هزینه‌ها و تجهیزات و تاسیسات به بیمارستان کمک کنند.

فرماندار اردستان بیان کرد: خیران سلامت در زمان کرونا در اردستان فعالیت خیلی خوبی داشتند و نمی‌خواهیم این فعالیت محدود به آن زمان باشد و می‌خواهیم که این فعالیت ادامه داشته باشند که بیش از ۷۰ درصد وجوه واریزی در زمان کرونا توسط مردم واریز شد و خیران که انگشت شمار بودند هم کمک خوبی را داشته‌اند.

وی ضمن دعوت از حضور موثرتر و بیشتر خیران در حوزه بهداشت و درمان شهرستان اردستان تاکید کرد: خیران سلامت در شهرستان اردستان وجود دارند اما فعال نیست که باید به آن‌ها سمت و سو داده شوند تا بتوانند فعالیت خوبی را در این زمینه داشته باشند.

تاملی تصریح کرد: بیمارستان شهید بهشتی اردستان با تلاشی مضاعفی که توسط کادر درمانی خود داشته توانسته در جذب بیماران به بیمارستان موفق عمل کند که نشانه‌های ارتقاء یک بیمارستان چند مولفه است که یکی از آن‌ها پزشک متخصص، تامین تجهیزات،  استانداردسازی تجهیزات و تاسیسات و بهبود و ارتقاء عملکرد کادر درمانی بیمارستانی است.

گزارش از حمید فرخی

انتهای پیام / کد خبر32969

مطالب مرتبط

جستجو

نظرسنجی

در حال حاضر نظرسنجی نداریم.

آخرین اخبار