سهم اصفهان از تولید برنج کشور کمتر از یک درصد است
سخنگوی کمیته آب اتاق اصفهان با اشاره به اینکه کشت برنج در اصفهان نسبت به بلند مدت حدود ۸۰ درصد کاهش یافته که این موضوع با ابزارهای علمی به راحتی قابل اندازه گیری است، گفت: سهم استان اصفهان در سطح زیر کشت برنج اکنون کمتر از یک درصد سطح کل برنج کشور است.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر” به نقل از خبرگزاری مهر، محمد کوشافر اظهار کرد: در حال حاضر سطوح کمی در این استان به کشت برنج اختصاص یافته و علاوه بر آن باید به این نکته توجه داشت که به واسطه وبژگی های منطقه، بخشی از آب مورد استفاده در برنجکاری پس از نفوذ، در یک سیستم باز چرخش قرار میگیرد و این موضوع زمینه افزایش کارایی و بازده آب در مقیاس حوضه نسبت به مقیاس مزرعه را به همراه دارد.
رعایت الگوی کشت باید در حوضه زاینده رود دنبال شود
کوشافر با مهم ارزیابی کردن استفاده از الگوی کشت مطابق با ویژگی های سرزمین تاکید کرد: این الگو باید در کل حوضه زاینده رود دنبال و در تعیین الگوی کشت حوضه باید مراقب بود که از توسعه کشت محصولاتی که نیاز آبی بالایی دارد، جلوگیری نمود چرا که تا کنون به ویژه دربالادست حوضه شاهد توسعه کشت محصولاتی هستیم که نیاز آبی بالاتری درمقایسه با برنج دارند.
سطح زیر کشت اصفهان در سالهای اخیر به شدت کاهش یافته است
وی بیان داشت: در سال های اخیر به واسطه کم آبی سطح زیر کشت در اصفهان به شدت کاهش یافته و مشکلاتی در زمینه تولید محصولات کشاورزی و غذایی، معاش کشاورزان، حفاظت خاک و همچنین وابستگی به واردات محصولات کشاورزی کشور ایجاد کرده است .
کشت برنج در اصفهان عامل اصلی بی آبی نیست
وی با اشاره به اینکه کشت برنج در منطقه اصفهان عامل اصلی بی آبی زاینده رود نیست ،گفت: برخی از افراد تصور می کنند که کشت برنج در اصفهان باعث بحران فعلی رودخانه زاینده رود شده است درحالیکه باید این افراد اطلاعات خود را در زمینه تغییرات بخش کشاورزی در حوضه زاینده رود به روز کنند.
وی اضافه کرد: تغییرات وضعیت کشاورزی در اصفهان به واسطه بی آبی بسیار سریع بوده و لازم است در برنامه ریزیها از آخرین آمار و اطلاعات استفاده شود زیرا استفاده از آمار های گذشته نه تنها مساله اصلی را برطرف نمی کند بلکه باعث انحراف از واقعیات موجود و عدم موفقیت راهکارهای مقابله با بحران آب در حوضه زاینده رود می شود.
انتهای پیام / کد خبر6362