شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

فطریه خود را آنلاین پرداخت کنید+احکام

از جمله معتبرترین موسساتی که می توان زکات فطره را به آن پرداخت نمود، کمیته امداد امام خمینی(ره) می باشد که مومنین و روزه داران گرامی می توانند از طریق سایت این سازمان، به صورت آنلاین نیز فطریه خود را پرداخت نمایند.

به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر” به نقل از فرهنگ نیوز، با به پایان رسیدن ماه مبارک رمضان سال ۹۳ و فرارسیدن عید بزرگ و سعید فطر، بر تمام مومنین واجب شرعی است که طبق شرایط و ضوابط مشخص شده در شرع مقدس اسلام، فطریه خود و خانواده خود را پرداخت نمایند. در این حین توجه به برخی از احکام شرعی این فریضه الهی اهمیت خاصی دارد.

بر چه کسانی پرداخت فطریه واجب است؟

زکات فطره بر کسانی واجب است که در شب عید فطر اولاً مکلف(بالغ، عاقل و هوشیار ) باشند و ثانیاً فقیر نباشد و ثالثاً نان‌خور دیگران هم محسوب نشوند. کسانی که دارای این شرایط هستند،باید برای خود و همه کسانی که نانخور او هستند (یعنی در نظر مردم تحت سرپرستی اقتصادی او هستند و روزگارشان از دارایی او تامین می‌شود) زکات فطره را باید بپردازند.

حتی اگر نامسلمان هم نانخور مسلمان باشد باید به ازای او هم زکات فطره پرداخت شود.

میزان فطریه ماه مبارک رمضان ۹۳ چقدر است؟

مطابق فتوای رهبر معظم انقلاب، امام خامنه ای، مبلغ فطریه سال ۱۳۹۳ در تهران و شهرستان ها، عبارت است از سه کیلو گندم یا خرما یا کشمکش یا برنج و مانند اینها و یا پول یکی از اینها که برای امسال (۱۳۹۳) حداقل معادل ۴۵۰۰ تومان می‌باشد. البته بهتر است در تهران ۵۰۰۰ تومان پرداخت شود و همچنین افرادی که می‌خواهند بر اساس برنج پرداخت نمایند بهتر است حداقل ۱۵۰۰۰ تومان در نظر بگیرند.

همچنین مبلغ کفاره‌ی سال ۱۳۹۳ افطار عمدی و عذری روزه‌ی ماه رمضان، یک مد طعام، ۷۵۰ گرم گندم یا آرد یا نان یا برنج یا مانند اینها می‌باشد که اگر بخواهد پول آن را به افرادی بدهد که تبدیل به طعام بشود، می‌تواند در کفاره افطار عذری برای هر روز ۱۵۰۰ تومان و در ابطال عمدی هر روز ۹۰۰۰۰ تومان پرداخت کند.

تذکر، فطریه سادات برای سادات:

در هنگام پرداخت فطریه باید در نظر داشت، غیر سادات نمی‌توانند فطریه را به سادات فقیر پرداخت کنند و در صورت پرداخت مجزی نمی‌باشد و ملاک در این امر سرپرست خانواده می‌باشد. بر مکلف لازم است در صورتی که برای پرداخت فطریه وکیلی برای خود قرار می دهد، در صورتی که سادات می باشد این امر را به ایشان تذکر دهد که این فطریه متعلق به سادات مکرم است.

زمان پرداخت زکات فطریه چه کی است؟

زمان پرداخت فطریه از شب عید فطر تا ظهر روز عید می باشد و اگر کسی قبلا در ماه رمضان چیزی به این عنوان پرداخت نموده، باید دوباره بعد از اتمام ماه مبارک رمضان پرداخت کند.

در روز عید اگر کسی می‌خواهد نماز عید بخواند باید احتیاطاً قبل از نماز عید، زکاتش را پرداخت کرده باشد اما اگر قصد ندارد نماز عید بجای آورد تا اذان ظهر روز عید فطر وقت دارد تا زکاتش را بپردازد.

اما اگر کسی در این مدت زکاتش را پرداخت نکرد باید در اولین وقت ممکن، پرداخت کند ولی نیت اداء یا قضا نکند.

فطریه‌ی مهمان یک شبه بر عهده‌ی چه کسی است؟

طبق فتوای رهبر معظم انقلاب، فطریه میهمان یک شبه بر عهده خودش می‌باشد و بر عهده‌ی میزبان نیست.

به طور کلی می توان اینگونه بیان نمود که، میهمان شب عید فطر که اصطلاحا نان خور صاحب خانه محسوب نمی شود، زکات فطره اش بر عهده خودش می باشد. و اگر میهمانی باشد که مدتی طولانی در خانه فرد زندگی کند که نان خور محسوب شود زکات فطره اش بر عهده صاحب خانه است.

مصارف فطریه چیست؟ آیا خودمان می توانیم فطریه را به دست نیازمند برسانیم؟

مصرف زکات فطره هم هر چند مصارف همان زکات اموال است و همان مصارفی است که در قرآن هم وارد شده است «إِنَّمَا الصَّدَقَاتُ لِلْفُقَرَ‌اءِ وَالْمَسَاکینِ وَالْعَامِلِینَ عَلَیهَا» (توبه، ۶۰) اما ولذا افراد اگر کسانی را می‌شناسند که فقیراند می‌توانند مستقیماً به فقیر بدهند.

اختصاص زکات فطره به خویشاوندان و همسایگان و کسانى که به خاطر دین ترک وطن کرده اند و فقها و خردمندان و غیر آنها که داراى امتیازاتى باشند، مستحب است. میتوان زکات فطره را به عنوان هدیه به خویشاوندان آبرومند و مستحق داد و لازم نیست به او گفته شود زکات فطره است؛ ولى شخصی که آن را میپردازد باید در نیّت قصد زکات کند.

در زکات فطره، عدالتِ گیرنده لازم نیست؛ ولى به کسى که آشکارا گناه کبیره انجام مىدهد، بنابر احتیاط نباید زکات فطره داد. در مورد زکات فطره احتیاطی هست که می‌فرمایند که به فقرای مؤمن بپردازند.صرف زکات فطره در راه نشر معارف دین اشکال ندارد؛ ولى احتیاط این است که آن را به فقیر بدهند.

در غیر این صورت می‌توانند به افراد دیگری بدهند که به عنوان وکالت از طرف آن‌ها پرداخت کنند و یا به مؤسساتی که مورد اطمینان هستند زکات فطره را بپردازند تا آن را به اهلش برسانند.

مصرف فطریه همان مصرف زکات است؛ ولی احتیاط این است که به فقرای مومن داده شود.

توجه: به هر گروه یا موسسه ای فطریه را پرداخت نکنیم:

اگرچه نیت بسیاری از این انجمن‌های خیریه برای جمع‌آوری فطریه، انسان دوستانه است، ‌اما نمی‌توان کتمان کرد که برخی موسسات از این فطریه‌ها سوء‌استفاده می‌کنند و مبالغ جمع‌آوری شده از صندوق‌های فطریه را به دست نیازمندان واقعی نمی‌رسانند.

لذا بر روزه داران گرامی لازم است که در صورتی که شخصا زکات فطره را به دست نیازمندان نمی رسانند، در انتخاب وکیلی برای انجام این امر مهم دقت لازم را در نظر بگیرند.

فطریه را به چه سازمانی پرداخت نماییم؟ چگونه می توانیم فطریه را آنلاین پرداخت کنیم؟

در این میان از بزرگ ترین و معتبرترین موسساتی که می توان زکات فطره را به آن پرداخت نمود، کمیته امداد امام خمینی(ره) می باشد که علاوه بر حضور پررنگ در حاشیه نمازعید فطر و کوچه و خیابان های شهر در روز عیدفطر، مومنین و روزه داران گرامی می توانند از طریق سایت این سازمان، به صورت آنلاین نیز فطریه خود را پرداخت نمایند:

pardakhtefetre930506

به این منظور می توانید با ورود به سایت کمیته امداد و از سربرگ خدمات الکترونیکی، وارد سربرگ پرداخت اینترنتی شده و با انتخاب نوع فطریه که بسیار قابل توجه است، اقدام به پرداخت فطریه کرده و به این وسیله ایشان را وکیل خود قرار می دهید تا مبلغ پرداختی را در جایگاه شرعی آن مصرف نماید.

لازم به ذکر است، مطالب فوق به صورت عمومی بیان شده است و بر هر مقلد واجب است برای دریافت مسائل و احکام شرعی، به مرجع خود مراجعه نماید.

انتهای پیام / کد خبر6720

جستجو

نظرسنجی

در حال حاضر نظرسنجی نداریم.

آخرین اخبار