دیروز و امروز فرماندهان در قاب تصویر
در ادامه تصاویری از فرماندهان ۸ سال دفاع مقدس و امروز کشور را مشاهده می کنید.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر” به نقل از خبرگزاری فارس، جنگ که آغاز شد بسیاری از آنها هیچ تجربهای از «نظامیگری» نداشتند. جنگ، دانشگاهی شد تا جوانان بیتجربه دیروز را به فرماندهانی کارکشته تبدیل کند.
البته در میان آنها بودند افسرانی که سالهای نه چندان طولانی را در ارتش خدمت کرده بودند و حالا باید در نبود فرماندهان، پرچم را به دست بگیرند هرچند آنها هم نظام را در میدان نبرد نیاموخته بودند.
آنچه در زیر میبینید، تصاویری است از «دیروز» و «امروز» برخی از همین فرماندهان که طولانیترین جنگ قرن بیستم را اداره کردند.
عباس آقازمانی معروف به ابوشریف
وی اولین معاون عملیات و سومین فرمانده کل سپاه بود.
سردار سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی
وی در ایام دفاع مقدس مشاور دفاعی نخست وزیر بود و هم اکنون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است.
سردار محسن رفیقدوست
وی وزیر سپاه در ایام دفاع مقدس بود.
سردار سرلشکر محسن رضایی
وی یکی از فرماندهان اصلی جنگ و فرمانده کل سپاه در ۸ سال دفاع مقدس تا سال ۱۳۷۶ بود و هماکنون دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام است.
امیر سرلشکر محمد سلیمی
وی در ایام دفاع مقدس برای مدت کوتاهی وزارت دفاع را برعهده گرفت و پس از آن فرمانده کل ارتش شد.
امیر دریابان علی شمخانی
وی که در ابتدای جنگ فرماندهی سپاه خوزستان را برعهده داشت بعدها جزء فرماندهان اصلی سپاه و پس از جنگ نیز فرمانده نیروی دریایی ارتش و ۸ سال نیز وزیر دفاع شد و هم اکنون دبیر شورای عالی امنیت ملی است.
امیر سرلشکر حسین حسنی سعدی
وی در ایام جنگ فرمانده ارتش در قرارگاه نصر و مدتی نیز فرمانده نیروی زمنی ارتش بود و هماکنون معاون هماهنگکننده ستاد کل نیروهای مسلح است.
سردار سرلشکر غلامعلی رشید
وی در ایام دفاع مقدس فرماندهی یکی از قرارگاههای سهگانه سپاه به نام «فتح» را بر عهده داشت و هماکنون جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است.
امیر سرلشکر علی شهبازی
وی از فرماندهان ارتش در دوران دفاع مقدس و فرمانده اسبق کل ارتش بود و هم اکنون نیز از مشاوران نظامی فرماندهی معظم کل قواست.
سردار سرلشکر سیدیحیی (رحیم) صفوی
وی در ایام جنگ یکی از فرماندهان اصلی و معاون عملیات سپاه بود که از سال ۷۶ به مدت ۱۰ سال فرماندهی کل سپاه را برعهده گرفت و هماکنون دستیار و مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا است.
سردار سرلشکر محمدعلی (عزیز) جعفری
وی در ایام دفاع مقدس فرمانده سپاه در قرارگاه قدس بود که بعد از جنگ به فرماندهی نیروی زمینی سپاه نیز منصوب شد، وی هماکنون فرمانده کل سپاه پاسداران است.
سردار سرلشکر مصطفی ایزدی
وی در ایام جنگ فرماندهی قرارگاه حمزه(ع) در غرب کشور و فرماندهی نیروی زمینی سپاه را در کارنامه خود دارد و هماکنون معاون راهبردی و اشراف فرماندهی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است.
سردار حسین دهقان
وی در دوران دفاع مقدس فرماندهی سپاه لبنان و در مقطعی نیز فرماندهی نیروی هوایی سپاه را برعهده داشت و هماکنون وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در دولت یازدهم است.
سردار سرلشکر قاسم سلیمانی
وی در دوران دفاع مقدس فرماندهی لشگر ۴۱ ثارالله کرمان را برعهده داشت و پس از آن تاکنون بعنوان فرمانده نیروی قدس سپاه مشغول خدمت است.
وی چهارمین فرمانده سپاه بود که مدت کوتاهی در این سمت ماند و پس از جنگ نیز در برخی مناصبی چون ریاست ستاد مشترک سپاه و فرمانده حفاظت اطلاعات سپاه مشغول شد.
وی بعنوان یکی از فرماندهان عالیرتبه سپاه در ایام دفاع مقدس، فرماندهی قرارگاه کربلا و قرارگاه قدس سپاه را برعهده داشت.
وی مسئول آموزش سپاه و بعدها فرمانده قرارگاه برون مرزی سپاه (قرارگاه رمضان) در ایام دفاع مقدس بود که پس از جنگ مدتی رئیس ستاد مشترک سپاه و هماکنون مشاور رئیس قوه قضائیه است.
امیر دریادار حبیبالله سیاری
وی یکی از تفنگداران دریایی شرکت کننده در مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر بود و هماکنون فرماندهی نیروی دریایی ارتش را به عهده دارد.
وی برادر سردار شهید حسن باقری(افشردی) است که در ایام دفاع مقدس یکی از فرماندهان قرارگاهی سپاه بود و هماکنون معاونت ارکان ستادکل نیروهای مسلح را برعهده دارد.
سردار محمدباقر قالیباف
وی از جوانترین فرماندهان سپاه بود که فرماندهی تیپ امام رضا(ع) و لشکر ۵ نصر خراسان را برعهده داشت. فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا، فرماندهی قرارگاه سازندگی سپاه، فرماندهی نیروی هوایی سپاه و شهرداری تهران از جمله مناصب وی در سالهای پس از جنگ تاکنون است.
وی در ایام دفاع مقدس فرماندهی محور عملیاتی آبادان و تیپ ۳۳ المهدی(عج) را برعهده داشت و پس از جنگ نیز فرماندهی لشگر ۱۹ فجر، فرماندهی نیروی زمینی سپاه و معاونت بازرسی قرارگاه خاتمالانبیا(ص) را برعهده گرفت.
سردار محمداسماعیل کوثری
وی در دوران دفاع مقدس فرماندهی لشگر ۲۷ محمدرسول الله(ص) را برعهده گرفت و هماکنون نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی است.
سردار اسماعیل احمدیمقدم
وی از فرماندهان سپاه در جبهه غرب و مدتی فرمانده سپاه سردشت و فرمانده تیپ ظفر بود و هماکنون فرماندهی نیروی انتظامی کشور را برعهده دارد.
وی اولین فرمانده نیروی دریایی سپاه در دوران دفاع مقدس بود و پس از جنگ نیز مسئولیتهایی نظیر ریاست ستاد مشترک سپاه و ریاست سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع را عهده دار بود.
وی از همرزمان سردار شهید علی هاشمی در ایام جنگ و یکی از محرمانهترین قرارگاههای سپاه قرارگاه نصرت بود. هماکنون نیز در قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا(ص) مشغول خدمت است.
وی از فرماندهان منطقه عملیاتی بازیدراز بود که بعدها عهدهدار فرماندهی لشگر انصارالحسین سپاه شد و بعد از جنگ مسئولیتهایی از جمله فرماندهی قرارگاه ثارالله و سپاه محمد رسول الله(ص) تهران بزرگ را برعهده داشت.
وی از همرزمان شهید طهرانی مقدم و از بنیانگذاران یگان موشکی سپاه بود که هماکنون فرماندهی نیروی هوافضای سپاه را بر عهده دارد.
امیر خلبان فرجالله براتپور
وی از تیزپروازان نیروی هوایی و از لیدرهای عملیات بزرگ حمله به الولید(H3) بود که نقش زیادی در ناکارآمد سازی توان هوایی ارتش بعث در ابتدای جنگ داشت.
وی فرمانده یکی از خطشکنترین لشگرهای سپاه در ایام جنگ یعنی لشکر ۱۰ سیدالشهدا(ع) بود و پس از جنگ نیز در مسئولیتهایی نظیر معاونت عملیات کل سپاه و جانشینی سازمان بسیج مستضعفین مشغول به خدمت شد. فضلی برای مدتی سابقه فرماندهی تیپ۳۳ المهدی(عج) و لشکر محمدرسولالله(ص) را نیز در ایام جنگ برعهده داشته است.
وی فرمانده لشکر ۲۵ کربلا در ایام جنگ بود که هماکنون ریاست موزه دفاع مقدس ستاد کل نیروهای مسلح را برعهده دارد.
وی از فرماندهان سپاه در دفاع مقدس است که بعد ازجنگ فرماندهی شمال شرق سپاه را بر عهده داشت و پس از شهادت سردار نورعلی شوشتری بعنوان فرمانده قرارگاه قدس سپاه در جنوب شرق منصوب شد.
وی نیز یکی از فرماندهان سپاه در ایام جنگ بود که بعد از جنگ فرماندهی قرارگاه عملیاتی استان اصفهان را بر عهده داشت.
وی از فرماندهان سپاه در جبهه غرب بود که بعد از دفاع مقدس در مناصب مختلف انتظامی مانند رئیس پلیس تهران بزرگ و جانشینی فرماندهی ناجا خدمت کرد.
انتهای پیام / کد خبر7972