معصومه ، لقبی که برادر عاشقانه برای خواهرش گذاشت
روز میلاد حضرت معصومه سلام الله علیها بهانه ای خوب است برای سر زدن به روایاتی که در عظمت و شأن خواهر امام رضا علیه السلام باشد.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر”به نقل از صاحب نیوز / سخت است که طولانی ترین مطالب عاشقانه را در یادداشتی کوچک برای خانمی که اهل آسمان او را بزرگ میدانند نگاشته شود، یادداشتی که شاید از قلم من نباشد و صدای بال ملائکی است که هر روز و شب از خاک حرم حضرت معصومه تبرک میگیرند و به آسمان که میرسند فرشتگان بوی زهرا را از این فرشتگان استشمام میکنند و خود این فرشتگان بزرگ فرشتگان دیگر میشوند.
آری سخن گفتن در مورد بانویی که نه تنها زیارتش ثواب زیارت مادر پهلو شکسته مان را دارد بلکه همه خصوصیات حرم و بارگاه مخفی مادرمان را در گوشه گوشه این حرم نهاده اند.
حضرت معصومه کیست؟ و چه میشود که این همه کرامت برای بانویی کریمه در خزائن الهی گنجانده میشود؟
چه قدر ساده امام صادق علیه السلام شأن حرم بی بی را بیان میکند:
ان للّه حرماً و هو مکه ألا انَّ لرسول اللّه حرماً و هو المدینه ألا وان لامیرالمؤمنین علیه السلام حرماً و هو الکوفه الا و انَّ قم الکوفه الضغیره ألا ان للجنه ثمانیه ابواب ثلاثه منها الى قم تقبض فیها اموأه من ولدى اسمها فاطمه بنت موسى علیهاالسلام و تدخل بشفاعتها شیعتى الجنه با جمعهم .
خداوند حرمى دارد که مکه است پیامبر حرمى دارد و آن مدینه است و حضرت على (ع) حرمى دارد و آن کوفه است و قم کوفه کوچک است که از ۸ درب بهشت سه درب آن به قم باز مى شود – زنى از فرزندان من در قم از دنیا مى رود که اسمش فاطمه دختر موسى (ع) است و به شفاعت او همه شیعیان من وارد بهشت مى شوند .
حضرت معصومه سلام الله علیها زینب گونه برای رسیدن به برادرش زینب گونه به دنبال برادرش گشت، مریم گونه زیست و همچون مادرش زهرا سلام الله علیها مظلومانه به شهادت رسید.
لقبی که امام رضا علیه السلام به خواهر اهدا کرد
لقب «معصومه» را امام رضا(ع) به خواهر خود عطا فرمود:
آن حضرت در روایتى فرمود:
«مَنْ زَارَ الْمَعصُومَهَ بِقُمْ کَمَنْ زَارَنى.» (۳)
«هرکس معصومه را در قم زیارت کند،مانند کسى است که مرا زیارت کرده است.»
این لقب، که از سوى امام معصوم به این بانوى بزرگوار داده شده، گویاى جایگاه والاى ایشان است.
امام زاده ای که حرمش حرم همه امامان هست
همیشه در کنار نام اهل بیت علیهم اسلام نام چند تن از امام زادگان دوشادوش نام اهل بیت به گفته خود اهل بیت آمده است، حضرت عباس ، حضرت زینب و حضرت معصومه که درست است نامشان در زمره ۱۴ معصوم نیست اما همه معصومین محبت خود را به مقام بالای این بزرگواران نشان داده اند .
حضرت عباس که امیرالمومنین بوسه به دستان کوچکش هنگام کودکی زد و زینبی که حضرت سیدالشهدا علیه السلام میگوید زینبم در نماز شبت برادرت را دعا کن و فراموش نکن و حالا این معصومه است، خواهری که برادرش او را معصومه میخواند و دوری اش را برای برادر سخت است.
حضرت معصومه زنی عالمه و عارفه است در دستگاه اهل بیت و شاگرد مستقیم سه امام است و دارای مقامی است که حرمش را حرم حضرت زهرا و همه اهل بیت قرار داده اند.
عَلَیْکَ بِکَرِیمَهِ اَهْل ِ الْبَیت
مرحوم آیت اللّه سیّد محمود مرعشى نجفى، پدر بزرگوار آیت اللّه سید شهاب الدین مرعشى (ره) بسیار علاقه مند بود که محل قبر شریف حضرت صدّیقه طاهره (س) را به دست آورد. ختم مجرّبى انتخاب کرد و چهل شب به آن پرداخت. شب چهلم پس از به پایان رساندن ختم و توسّل بسیار، استراحت کرد. در عالم رؤیا به محضر مقدّس حضرت باقر (ع) و یا امام صادق (ع) مشرّف شد.
امام به ایشان فرمودند:
«عَلَیْکَ بِکَرِیمَهِ اَهْل ِ الْبَیت ِ.»
یعنى به دامان کریمه اهل بیت چنگ بزن .
ایشان به گمان اینکه منظور امام (ع) حضرت زهرا(س) است، عرض کرد: «قربانت گردم، من این ختم قرآن را براى دانستن محل دقیق قبر شریف آن حضرت گرفتم تا بهتر به زیارتش مشرّف شوم.»امام فرمود: «منظور من، قبر شریف حضرت معصومه در قم است.» سپس افزود:«به دلیل مصالحى خداوند مى خواهد محل قبر شریف حضرت زهرا(س) پنهان بماند; از این رو قبر حضرت معصومه(س) را تجلّى گاه قبر شریف حضرت زهرا(س) قرار داده است. اگر قرار بود قبر آن حضرت ظاهر باشد و جلال و جبروتى براى آن مقدّر بود، خداوند همان جلال و جبروت را به قبر مطهّر حضرت معصومه(س) داده است.»مرحوم مرعشى نجفى هنگامى که از خواب برخاست، تصمیم گرفت رخت سفر بر بندد و به قصد زیارت حضرت معصومه (س) رهسپار ایران شود. وى بى درنگ آماده سفر شدو همراه خانواده اش نجف اشرف را به قصد زیارت کریمه اهل بیت ترک کرد.
سرور دختران عالم
چه به جا روز میلاد حضرت معصومه روز دختر نامیده شد، بانویی که میتواند الگویی برای همه دختران عالم باشد، الگوی عفت و علم و بانویی که سردار همه خوبی هاست.
شناخت عظمت و بزرگی حضرت معصومه سلام الله علیها همان مساله ایست که اهل بیت از “عارفا بحقه” از آن یاد میکنند، یعنی زیارت در شرایطی که عارف به مقام حضرت معصومه باشند.
آن وقت است که اگر ذره ای توجه به مقام حضرت شود زیارت و اثرات زیارت را با همه وجود میشود حس کرد.
سید مجید
انتهای پیام / کد خبر12461