آخرین مهلت استفاده از بنزین ۴۰۰ تومانی
بر اساس تصمیم دولت قرار است مهلتی به مردم داده شود تا این بنزین را مصرف کنند و قرار نیست بنزین ۴۰۰ تومانی از بین برود.
به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر” به نقل از شبکه اطلاع رسانی دانا، معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه شیب افزایش قیمت حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمند کردن یارانهها ملایم است، گفت: هر چند قیمت انرژی در سال گذشته افزایش نیافت، اما نرخ سایر کالاها در دو سال گذشته با رشد مواجه بود، بنابراین افزایش قیمت حاملهای انرژی همانند سایر کالاها است.
شاپور محمدی افزود: در دو سال گذشته قیمت سایر کالاها با رشد مواجه شد، هرچند نرخ حاملهای انرژی باید قیمت نسبی را حفظ کنند؛ زیرا این منطق اقتصادی صحیح است.
وی ادامه داد: واقعی شدن قیمتها منجر به در پیش گرفتن سیاستهای صرفهجویانه توسط مردم است که این امر نیز در راستای اقتصاد مقاومتی است؛ ضمن آنکه به تقویت بودجه خانوار نیز کمک میکند.
محمدی تصریح کرد: تولیدکنندگان زمانی که با قیمتهای واقعی کالا را تولید کنند، تلاش خواهند کرد از فناوری مناسب تولید بهرهگیری کنند. وی با بیان آنکه گسترش فعالیتهای بخش تولید و عرضه کالاها با قیمت مناسبتر منافع غیرمستقیمی را عاید تمام افراد میکند، اظهار کرد: با توجه به اینکه بحث خوداظهاری در مرحله دوم هدفمند کردن یارانهها مبنا قرار گرفته مردم نیز متوسط درآمد را به صورت صادقانه اعلام کنند تا بتوانیم در این فاز از اجرای هدفمند کردن یارانهها آثار بهتری بهدست بیاوریم.
محمدی اضافه کرد: در اجرای فاز اول فقط یک نوع توزیع درآمد صورت گرفت و اصلاح الگوی مصرف و تولید دنبال نشد؛ اما در این فاز سیاستگذاری دولت براساس اجرای صحیح است.
معاون وزیر اقتصاد توصیه کرد: بهتر است در خصوص قیمت حاملهای انرژی از برآوردهای شخصی و انتشار ارقامی که واقعی نیست و به طور رسمی از سوی دولت اعلام نشده خودداری شود؛ زیرا این امر نااطمینانی ایجاد میکند. وی در پایان گفت: قیمتی که دولت اعلام میکند مبنای اصلی است و گمانهزنیها نباید مورد توجه مردم باشد. معاون اقتصادی وزیر اقتصاد از جزئیات بررسی دریافت یارانه نقدی در گام دوم هدفمندی یارانهها خبر داد و گفت: سهمیهبندی در فاز دوم هدفمند کردن یارانهها حفظ و برای بنزینهای ۴۰۰ تومانی نیز مهلت مصرف تعیین خواهد شد.
محمدی گفت: بر اساس تصمیماتی که در دولت اخذ شد قرار شد، ملاک دریافت یارانه نقدی در فاز دوم درآمد خانوارها باشد؛ به طوری که خانوارها به ۵ گروه درآمدی تقسیم شدند و این درآمدها شامل حقوق، دریافت اجاره منزل مسکونی، سود سپردهها و انواع دیگر درآمدها میشود که قرار است متوسط درآمد اظهار شده توسط مردم مدنظر قرار گیرد.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: پس از اعلام این خوداظهاری مرحله راستیآزمایی آغاز خواهد شد که وظیفه این مرحله بر عهده معاون اجرایی رئیسجمهور خواهد بود.
محمدی در پاسخ به این سوال که چرا ثروت خانوار ملاک دریافت یارانه نقدی قرار نگرفت، گفت: درآمد یک متغیر جریانی است، اما ثروت یک متغیر انباشته است از این جهت درآمد مبنای بهتری برای فاز دوم هدفمند کردن یارانهها خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به آخرین اطلاعات در خصوص وضعیت سهمیهبندی بنزین در فاز دوم هدفمند کردن یارانهها گفت: دولت به جمعبندی نهایی رسیده و قطعا نظام دو نرخی در فاز دوم اجرایی خواهد شد. وی در پاسخ به این سوال که وضعیت بنزین ۴۰۰ تومانی موجود در کارتهای سوخت چه خواهد شد، گفت: بر اساس تصمیم دولت قرار است مهلتی به مردم داده شود تا این بنزین را مصرف کنند و قرار نیست بنزین ۴۰۰ تومانی از بین برود.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد در پایان خاطر نشان کرد: زمان افزایش قیمت بنزین در فاز دوم هدفمند کردن یارانهها توسط آقای شریعتمداری معاون اجرایی رئیسجمهور اعلام خواهد شد.
انتهای پیام / کد خبر4908