شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

سبک زندگی بستری برای ایجاد تمدن است

نماینده مردم شهرستان اردستان در مجلس شورای اسلامی گفت: سبک زندگی بستری برای ایجاد تمدن است.

sabkezendegi921106

به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر” به نقل از خبرگزاری فارس، احمد بخشایش اردستانی با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب در سال گذشته مبحث اصلاح سبک زندگی را مطرح کردند در مورد سبک زندگی ایرانی و اسلامی و لزوم اصلاح سبک زندگی، اظهار داشت: باید در این مورد توجه داشت که بحث تمدن‌سازی در اینجا مطرح است.

وی با بیان اینکه زمانی که اسلام از یک دین به یک فرهنگ تبدیل شده و پس از آن این فرهنگ به حکومت و نظام‌سازی مبدل شده، لزوم تمدن‌سازی به وجود آمده است، ادامه داد: فرهنگ وجه تضمینی اسلام و تمدن وجه عینی آن می‌شود و برای نمونه نماز یک فرهنگ بوده و مسجد نماد تمدن اسلامی است.

نماینده مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه فرهنگ و تمدن اسلامی منجر به ضرورت بهره مندی از سبک زندگی اسلامی می‌شود، تصریح کرد: سبک زندگی است که برای ما مشخص می‌کند که چه نوع مطالعاتی داشته باشیم یا چه وسایلی برای بازی کودکانمان تعریف کنیم.

وی با توجه به اینکه با مطالعه تمدن غرب در می‌یابیم که فرهنگی ایجاد شده است که بن مایه آن سبک زندگی غربی است، ادامه داد: زمانی که رهبری این مبحث را مطرح کردند نهاد های فرهنگی ما تا مدتی به برگزاری همایش‌ها و سمینار‌ها در این خصوص پرداختند و پس از آن دیگر شاهد فعالیتی در این زمینه نبودیم.

بخشایش با بیان اینکه باید توجه داشت که طرح اصلاح سبک زندگی یک بحث تمدنی و زیرساختی است، ابراز داشت: غرب در این مورد تلاش می‌کند که سبک زندگی غربی را به جامعه ایرانی القا کند و فیلم‌ها، موسیقی‌ها و قالبی که برای رابطه دختر و پسر تعریف می‌کند را به دیگر جوامع دیکته می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه نهاد های فرهنگی، سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر نهادها باید در طولانی مدت به آن بپردازند، تشریح کرد: فرهنگ شهادت‌طلبی سالانه در عاشورا در بطن مردم نهادینه می‌شود و این فرهنگ و عزاداری های این روز است که عقبه نظام ما را تشکیل داده است.

نماینده مردم اردستان، زواره و مهاباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این نیز یک بعد از سبک زندگی اسلامی بوده است متذکر شد، یادآور شد: فرهنگ عاشورایی در هیچ کجای دنیا وجود ندارد و باید رفتار های خود را در این زمینه اصلاح کرده به مسئولان ما نیز در این زمینه باید به صورتی رفتار کنند که خود الگویی برای اصلاح سبک زندگی قرار گیرند.

احمد بخشایش اردستانی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در سال گذشته مبحث اصلاح سبک زندگی را مطرح کردند، اظهار کرد: سبک زندگی باید از مسئولان آغاز شود و همواره برای ایجاد چنین حرکتی در آغاز نخبگان و رهبران اقدام کنند.

وی با بیان اینکه باید زندگی و ساده زیستی رهبر معظم انقلاب برای مسئولان دیگر الگو باشد نه اینکه تجملاتی باشد، افزود: بحث سبک زندگی مغفول نمانده بلکه مباحثی در ایران اتفاق افتاد که در متن تمدن‌سازی است.

نماینده مردم شهرستان اردستان در مجلس شورای اسلامی با اعتقاد بر اینکه حماسه سیاسی و تحقق آن از سوی مردم یک بعد از سبک زندگی است، تصریح کرد: حماسه اقتصادی نیز بر سبک زندگی تأکید دارد و اگر مشکلات اقتصادی ما مشکل داشته باشد چه بسا بر گزاره‌های دینی تاثیر بگذارد.

وی ادامه داد: تعریف فرهنگ به آسانی صورت نمی‌گیرد و باید برای اصلاح هر رفتاری کار فرهنگی وجود داشته باشد.

بخشایش با بیان اینکه این کار زمان می‌طلبد و پس از آن به نماد هویت کشور تبدیل می‌شود، ابراز کرد: خصوصیات اخلاق و رفتاری جامعه باید تعریف و بر مبنای آن می‌توان نمادسازی کرده و پاسخ‌هایی متناسب با آن تعریف شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مردم باید چرایی و چگونگی هر عمل و رفتار خود را فراگیرند، خاطرنشان کرد: در این مسئله مبانی فلسفی وجود دارد و نخستین پیش‌زمینه‌ای که باید برای آن فراهم شود بهره‌مندی از عقلانیت و تفکر است.

نماینده مردم شهرستان اردستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جرأت نه گفتن و ابراز ناآگاهی در مورد مسئله‌ای یا پرهیز از قضاوت‌های زودهنگام از مهمترین مسائلی است که باید در اصلاح سبک زندگی مد نظر داشت، گفت: رهبر معظم انقلاب نقشه‌ای جامع را در این مقوله مطرح کردند.

وی با اشاره به اینکه رسانه‌ها، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و دیگر نهادهای فرهنگی کشور باید آرام آرام این مطالب را برای مردم فرهنگ‌سازی کرده و آموزش داده و یادآوری کنند، گفت: هماهنگی میان نهادهای فرهنگی در این زمینه بسیار موثر بوده و باید سالانه چند گزاره برای مردم به خوبی فرهنگ‌سازی کرد.

انتهای پیام / کد خبر3652

مطالب مرتبط

جستجو

نظرسنجی

در حال حاضر نظرسنجی نداریم.

آخرین اخبار