شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

تنها ۳ درصد از بانوان اصفهانی برای اهدا خون اقدام می کنند

بانوان اصفهانی انگیزه زیادی برای اهدای خون ندارند و تنها ۳درصد از بانوان خون اهدا می کنند در حالی که بیشترین مصرف کننده خون های اهدایی قشر بانوان هستند.

به گزارش پایگاه خبری شهرستان اردستان “نگین کویر” به نقل از صاحب نیوز، سیدحسن طبیب پور گفت: خون های اهدایی مردم اصفهان برای بیماران مبتلا به بیماری تالاسمی، هموفیلی، بیماران سرطانی، مصدومان تصادفات رانندگی و جراحی های زنان و زایمان مورد استفاده قرار می گیرد.
بیماران تالاسمی؛ مهم ترین اولویت مصرف خون های اهدایی
وی با اشاره به اینکه هر دو هفته یک بار باید به بیماران مبتلا به تالاسمی، خون تزریق شود، افزود: مهم ترین اولویت مصرف خون های اهدایی مربوط به این بیماران است.
مدیر اهداکنندگان خون اداره کل انتقال خون استان اصفهان با اشاره به اینکه در دهه های گذشته، تنها خون به بیماران تزریق می شد، گفت: با پیشرفت های صورت گرفته، اجزای سازنده خون از جمله پلاسما، پلاکت و گلبول قرمز تفکیک شده و برحسب نیاز به بیماران تزریق می شود.
وی بیان داشت: با توجه به مشارکت مردم نوع دوست اصفهان، در فصول مختلف کمبودی برای خون و فرآورده های خونی وجود ندارد.
مصرف تمامی خون های اهدایی در استان اصفهان
طبیب پور گفت: تمامی خون های اهدایی در استان اصفهان در مراکز درمانی استان مصرف می شود و ارسالی به استان های دیگر نداریم.
مدیر اهداکنندگان خون اداره کل انتقال خون استان با اشاره به اینکه این استان به لحاظ میزان اهدای خون رتبه ۴ کشور را دارا است، تصریح کرد: ۵۰ درصد اهدا کنندگان خود در استان در رده سنی ۲۵ تا ۴۰ سال قرار دارند.
وی افزود: به منظور فرهنگ سازی اهدای خون، نشست های توجیهی با حضور رابطین سلامت خانواده مستقر در مراکز بهداشت شهری و روستایی درحال برگزاری است تا آموزش های لازم به جامعه هدف بانوان ارائه کنند.
۶۰ درصد خون های اهدایی در اروپا، متعلق به زنان است.
طبیب پور با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی ۶۰ درصد اهدای خون توسط زنان صورت می گیرد، گفت: متأسفانه این میزان در کشور ما بسیار پایین و در استان اصفهان حدود ۳ درصد است.
مدیر اهداکنندگان خون اداره کل انتقال خون استان تأکید کرد: حدود ۵۰ درصد خون های اهدایی در عمل های جراحی زنان و زایمان مورد استفاده قرار می گیرد، درحالی که تنها ۳ درصد زنان، خون خود را اهدا می کنند.
بانوان اصفهانی، انگیزه زیادی برای اهدای خون ندارند.
وی با اشاره به اینکه بانوان اصفهانی به دلایل مختلف، انگیزه زیادی برای اهدای خون ندارند، افزود: تست هموگلولین از داوطلبان اهدای خون گرفته می شود و درصورت پایین بودن آن، خونگیری از آن ها صورت نمی گیرد.
طبیب پور با اشاره به اینکه بانوان هر چهار ماه یک بار می توانند خون خود را اهدا کنند، افزود: پس از خونگیری، ۳۰ عدد قرص آهن در اختیار بانوان قرار می گیرد.

انتهای پیام / کد خبر8245

مطالب مرتبط

جستجو

نظرسنجی

در حال حاضر نظرسنجی نداریم.

آخرین اخبار